Filip Chudý Krimi

Sfalšované potvrdenie o očkovaní: Za takýto COVID PASS hrozia dva roky za mrežami!

Dokumenty o očkovaní sa dajú nielen získať, ale aj sfalšovať. Trenčianski policajti už riešia takýto prípad.

Ilustračný obrázok k článku Sfalšované potvrdenie o očkovaní: Za takýto COVID PASS hrozia dva roky za mrežami!
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Policajti v Trenčíne sa zaoberajú prípadom, kedy malo dôjsť k sfalšovaniu dokladov o zaočkovaní proti COVID-19. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že očkovací preukaz bol opatrený hlavičkou oprávnenej osoby a potvrdzoval podanie dvoch dávok vakcíny.

Na preukaze sa nachádzali aj dva odtlačky pečiatky lekárov oprávnenej osoby. „Počas požiadavky na aktiváciu tzv. green pasu bolo zistené, že osoba, na ktorú bol očkovací preukaz vystavený sa v záznamoch o očkovaných pacientoch nenachádza. Taktiež lekári, ktorých pečiatky sú uvedené na očkovacom preukaze v dňoch, kedy mala byť údajne osoba očkovaná, nepracovali vo vakcinačnom centre oprávnenej osoby,“ ozrejmila polícia.

Na základe uvedeného vzniklo dôvodné podozrenie, že doposiaľ nestotožnený páchateľ zámerne vyhotovil nepravdivú zdravotnú dokumentáciu v úmysle použiť ju ako pravú v konaní pred orgánom verejnej moci. Doplnili k prípadu.

Poverený policajný príslušník z Trenčína začal trestné stíhanie pre prečin falšovania a vyhotovovania nepravdivej zdravotnej dokumentácie. „V prípade dokázania viny páchateľovi hrozí za tento skutok trest odňatia slobody až na dva roky,“ dodala polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM