Webnoviny - Svet

Shania Twain má svoju hviezdu na chodníku slávy

WEBNOVINY.SK

(Zľava Bo Derek a Shania Twain.Foto: SITA/APBRATISLAVA 3. júna (WEBNOVINY) – Kanadská popová speváčka Shania Twain má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. To, že sa dočkala takej pocty, ju prekvapilo.

„Prečo dievča z (mesta) Timmins v Ontáriu stojí tu a dostáva hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy?“ spýtala sa päťnásobná držiteľka hudobnej ceny Grammy. „Skutočne to netuším… ak mám byť čestná, je to malý zázrak, že som dnes tu,“ povedala speváčka.

Twain, ktorá iba nedávno vydala memoáre s názvom From This Moment On (2010) a spustila novú televíznu šou, dostala hviezdu naraz s niekdajšou herečkou Bo Derek. Stala sa 2 442. celebritou s hviezdou na chodníku ulice Hollywood Boulevard.

Shania Twain sa narodila v roku 1965 ako Eilleen Regina Edwards v meste Windsor v americkom štáte Ontário. Spolu s jej sestrou si ju adoptoval druhý manžel ich matky Jerry Twain, ktorý jej dal svoje meno. Začala spievať v baroch už keď mala osem rokov, aby jej rodina dokázala vyjsť s peniazmi.

Vo veku 13 rokov vystúpila v kanadskej televíznej relácii Tommy Hunter Show (1965 – 1992) a ešte pred dokončením strednej školy pôsobila v niekoľkých kapelách. Jej matka a nevlastný otec zahynuli pri autonehode v roku 1987 a ona sa vrátila domov do Timminsu, aby sa postarala o svojich mladších súrodencov.

Prvý veľký úspech zaznamenala s albumom The Woman In Me (1995), ktorý si kúpilo viac ako 12 miliónov ľudí a za ktorý v roku 1996 dostala cenu Grammy za najlepší country album. Hviezdu na slávnom chodníku odhalili päť mesiacov po tom, ako sa vo veku 45 rokov vydala za Frederica Thiebauda. Bolo to dva roky po skončení 14-ročného manželstva s Robertom Langeom, ktorý mal vtedy údajne aféru s vtedajšou Thiebaudovou manželkou.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM