Aktualizované Správy

Meteorológovia nás pripravujú na najhoršie: Výstrahy tretieho stupňa nielen na východe!

Dážď na území Slovenska naďalej pretrváva, hydrologická situácia sa zhoršuje, informuje na sociálnej sieti Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia nás pripravujú na najhoršie: Výstrahy tretieho stupňa nielen na východe!
Foto: Martin Károly / Zdroj: TASR

Podľa meteorológov plošne pribúdajú vodomerné stanice s dosiahnutým alebo prekročeným stupňom povodňovej aktivity,

Kritické úseky riek

Najhoršia situácia je v povodí hornej Nitry, Hnilca a Hornádu. Na niektorých miestach dochádza k vylievaniu tokov,“ napísal SHMÚ s tým, že zoznam vodomerných staníc so stupňami povodňovej aktivity nájde verejnosť na webe SHMÚ.

Vzhľadom na nasýtenosť povodí a ďalšie očakávané pretrvávajúce zrážky predpokladá SHMÚ pokračovanie vzostupov a prekročenie hladín aj na ďalších staniciach.

Výstrahy najvyššieho stupňa

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe upozorňuje na výstrahu tretieho stupňa pred dažďom, ktorá naďalej platí pre okresy Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice-okolie. Pre tieto okresy a okres Prievidza naďalej platí aj výstraha tretieho stupňa pred povodňami.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu tretieho stupňa pred povodňami aj pre okresy Čadca, Žilina-Rajčanka, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš a Trebišov-Roňava. Informuje o tom na svojom webe.

Druhý stupeň výstrahy pred dažďom a povodňami vydali meteorológovia pre okresy stredného a severného Slovenska vrátane stredného i horného Považia, Liptova, Kysúc a Oravy a pre niektoré okresy na východe územia. Prvý stupeň výstrahy platí pre zvyšné okresy západného Slovenska a okresy na východe územia.

Od stredy 12.00 h vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred vetrom na horách pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Poprad.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM