Rastislav Búgel Regióny

ŠIALENÁ "zábavka": Deti na poslednú chvíľu prebiehajú popred idúce autá! VIDEO

Internetom preletelo najnovšie video, kedy partia mladých detí na poslednú chvíľu prebieha popred prichádzajúce auto.

Ilustračný obrázok k článku ŠIALENÁ "zábavka": Deti na poslednú chvíľu prebiehajú popred idúce autá! VIDEO
Zdroj: Facebook.com/PODUNAJSKÉ BISKUPICE - BRATISLAVA (komunitná skupina)/Marián O.

Koncom februára sme informovali o prípade z Lietavskej Lúčky neďaleko Žiliny, kde sa skupina mladých žiakov „zabávala“ poriadne nebezpečným štýlom. Deti vybiehali pred prichádzajúce autá.

Zdá sa, že nový nebezpečný trend sa rozšíril do viacerých kútov Slovenska. Na Facebooku v skupine PODUNAJSKÉ BISKUPICE – BRATISLAVA (komunitná skupina) pribudlo v pondelok (25. marca) video, ktoré zachytáva niečo podobné ako vo vyššie spomenutom prípade a vzniklo na Hronskej ulici v Bratislave. Na najnovší prípad upozornil portál tvnoviny.sk.

Pravdepodobne nejde o prvý prípad

„To je nejaká nová móda, že decká skáču pod auto?“ pýta sa Marián, autor videa, ktorý jedným dychom dodáva: „Ak si spoznáte svoje deti, tak im vysvetlite, že spoza áut sa pred idúce auto nevybieha.“

Niektorí z komentujúcich správanie detí prirovnali k ruskej rulete. „Keby jedno, ale toľkí? Toto by asi aj školu mohlo zaujímať, nie len ich rodiny,“ píše Maja. Ďalšia z komentujúcich dodáva, že nejde o žiadnu novinku: „Zas ono to nie je až taká nová zábava. Bratovho spolužiaka pred 25 rokmi presne pri tejto zábavke zrazilo auto a musel sa odznova učiť chodiť aj hovoriť.“

Zdá sa však, že nešlo o prvý prípad v bratislavských uliciach. „Dnes čakali na Bodrockej a keď sa približovalo auto, tak sa rozbehli na cestu. Až mi prišlo zle. Oni majú z toho zábavu. Je to partička 6 deciek,“ podelila sa so svojou skúsenosťou Terézia.

Čo na to mestská polícia?

Mestská polícia v Bratislave v týchto prípadoch neeviduje žiadne oznámenia na linke 159. „Na základe komentárov vidíme, že sa situácia opakuje. Chceli by sme preto v tejto súvislosti vyzvať najmä rodičov, aby s deťmi hovorili o rizikách, ktoré im v dôsledku takéhoto konania hrozia, učili ich pozornosti a ostražitosti počas pohybu vonku a pripomínali im zásady bezpečnosti v cestnej premávke,“ povedala pre tvnoviny.sk hovorkyňa mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová.

Prijali opatrenia

Mestská polícia sa bude prípadom zaoberať. Prijala už potrebné opatrenia. „Do oblasti budeme v týchto dňoch, predovšetkým v čase po skončení výučby v školách, vysielať hliadky na preventívne kontroly. Záleží nám na bezpečnosti detí, preto sa ich budeme snažiť edukovať aj my z pozície mestskej polície,“ dodala hovorkyňa a vyzvala verejnosť, aby v prípade, že takéto konanie uvidia, bezodkladne kontaktovali mestskú políciu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM