Barbara Dallosová Kultúra

Silná atmosféra pod Šarišským hradom: Rockovú legendu vítali tisíce fanúšikov!

Festival pod Šarišským hradom naplnil futbalový štadión návštevníkmi, ktorí sa dali počítať v tisícoch. Najväčším ťahákom bola rocková legenda, ktorá sa na žiadosť rozvášneného publika na pódium vracala ešte trikrát.

Ilustračný obrázok k článku Silná atmosféra pod Šarišským hradom: Rockovú legendu vítali tisíce fanúšikov!
Zdroj: TASR

Tisíce návštevníkov privítali organizátori podujatia Šarišan na Šarišu v nedeľu vo Veľkom Šariši. Rodinný festival vyvrcholil večerným koncertom legendárnej českej kapely Olympic, ktorá si zahrala spolu s Hudbou Ministerstva vnútra SR.

Akcia s tradíciou

Tradícia festivalu pod Šarišským hradom sa začala pred niekoľkými rokmi, keď Folklórny súbor Šarišan oslavoval okrúhle jubileum v mieste svojho vzniku. Odvtedy sa tradične na futbalovom štadióne schádzajú tisícky ich priaznivcov, aby si vychutnali vystúpenia folkloristov a ich hudobných hostí.

To, že najväčším lákadlom bude koncert legendárnej rockovej skupiny s hudobným telesom ministerstva vnútra predpovedali už večerné dopravné zápchy v okolí mestečka Veľký Šariš.

Šarišania vyslali jasnú správu

Po koncerte Kristíny si mali možnosť diváci vypočuť známe nezabudnuteľné skladby v podaní Hudby Ministerstva vnútra SR pod dirigentskou taktovkou Oskara Rózsu. Odzneli skvosty z tvorby skupín ABBA, Queen či AC/DC. Približne o 40 minút sa k orchestru pridala legenda československej rockovej scény Olympic.

,,Taký koncert som ešte u nás nezažila. Vedela som, že tu bude veľa ľudí, ale toto je nad moje očakávanie. Myslím, že my Šarišania sme vyslali „jasnú správu“, že sa vieme baviť a že slová tých najkrajších skladieb stále ovládame naspamäť," hovorí pani Viera z Veľkého Šariša.

Spolu so skupinou Olympic v sprievode orchestra si známe skladby zaspievali aj návštevníci. Pri piesňach Dej mi víc své lásky, Já, Osmý den, Okno mé lásky sa k hudobníkom pridal aj niekoľkotisícový zbor fanúšikov.

Olympic sa musel po rozlúčke na pódium vrátiť ešte trikrát. Každá skladba si vyslúžila ovácie a všetci sa ku kapele so spevom pridávali už pri prvých tónoch. Výnimkou bola len pieseň Slzy tvý mámy, keď diváci po prvých známych tónoch úplne stíchli a nechali prvé verše zaspievať iba Petra Jandu, pridali sa až potom.

Ďakoval i Janda

,,Bola to skutočne vynikajúca atmosféra. S Hudbou Ministerstva vnútra SR sme hrali asi tretie vystúpenie, sú to výborní hudobníci a skvelí chlapci. Teší nás, že tu máme stále veľa priaznivcov a že naše piesne spievajú spolu mladí s tými staršími. Ďakujeme za krásny večer," povedal po koncerte Petr Janda.

Podujatie Šarišan na Šarišu organizuje Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s Divadlom Jonáša Záborského, Parkom kultúry a oddychu v Prešove a mestom Veľký Šariš.

,,Asi to nebude len môj názor, ale myslím si, že sa nám spoločne podarilo vytvoriť vynikajúcu atmosféru a spoločne sa zabaviť. Chcel by som poďakovať aj našim partnerom a sponzorom, ktorí nám pomohli zabezpečiť takéto hviezdne obsadenie," uzavrel predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM