Veronika Ondo-Cholewová Správy Regióny Zo Slovenska

Šírava oslavuje 52 rokov turizmu: V lete bude na kolesách

Už teraz sa môžete tešiť na leto, ktoré sa bude niesť v znamení sloganu Šírava na kolesách. Čaká vás množstvo zaujímavých a exkluzívnych prekvapení.

Ilustračný obrázok k článku Šírava oslavuje 52 rokov turizmu: V lete bude na kolesách
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Letná turistická sezóna na Šírave je už otvorená. Stalo sa tak v nedeľu 17. júna. Odomknutie vôd Zemplínskej šíravy na všetky štyri svetové strany má svoju dlhodobú tradíciu. Aj tento rok na Šírave pripravili pre domácich a zahraničných návštevníkov bohatý kultúrny program, spojený so spoločenskými a kultúrnymi aktivitami. Čo nás v lete čaká?

Pieskové sochy

Rok 2018 je výzvou pre ďalšie inovácie v cestovnom ruchu, nové atraktivity, podujatia, keďže tento rok si naše slovenské more pripomenie už 52 rokov turizmu na Zemplínskej šírave. Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na leto, ktoré sa bude niesť v znamení sloganu ŠÍRAVA NA KOLESÁCH.

Na pieskovej pláži v stredisku Kamenec, pred hotelom Glamour opäť ožijú pieskové sochy, ktoré určite stojí zato vidieť. „Aké sochy vyrastú na brehu Zemplínskej šíravy, momentálne neprezradíme, čaká na vás prekvapenie,“ uviedla Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu.

Atmosféru čarov, kúziel, dobrej zábavy môžete zažiť už čoskoro, 23. a 24. júna na Vinianskom jazere a hrade počas Jánskych ohňov nad Šíravou.

Zážitky na Kamenci

Ak ste vlastníkom historického vozidla, buďte súčasťou Zemplín veterán rallye v dňoch 29. júna až 1. júla alebo nasadnite na motocykel a staňte sa účastníkom najväčšieho Medzinárodného motozrazu sveta motocyklov – 16. – 19. augusta na stredisku Hôrka. S vetrom opreteky na bicykli sa pridajte k účastníkom 40. zrazu cykloturistov – v termíne od 30. augusta do 2. septembra.

„Pozývame vás na fakultatívne výlety "Špacirki po okoľici“, spojené s relaxačným pobytom v areáli vodného sveta Thermalpark Šírava, ktoré mali v minulom roku veľký úspech," pozýva Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu. Najväčší party club na východe Slovenska pri slovenskom mori prinesie počas letných prázdnin zábavu, zaujímavé podujatia a nezabudnuteľné zážitky v Moteli Kamenec.

Z vtáčej perspektívy

Zaujímavé podujatie a filmy premietané pod holým nebom v najväčšom prírodnom amfiteátri Lúč na stredisku Hôrka určite nevynechajte. Ak chcete spoznať Zemplínsku šíravu aj z vtáčej perspektívy, stačí prísť na Medzinárodné stretnutie paraglidistov na stredisku Kaluža.

Ochutnať tradičné letné jedlo – lečo vás pozývame do Veľkých Kapušian v okrese Michalovce. Pohladiť koníka a obdivovať jeho silu môžete počas Furmanských pretekov v Sobranciach. Vôňu niekoľko storočného dreva môžete pocítiť v drevenom kostolíku Ruská Bystrá, zapísanom v zozname UNESCO.

„Nechajte sa zlákať letnou atmosférou, vyberte si z našej ponuky a zažite dovolenkové príbehy na Šírave. Tešíme sa na všetkých návštevníkov, ktorí chcú zažiť neopakovateľnú atmosféru v destinácii dolný Zemplín,“ dodala na záver Zemplínska oblastná organizácia cestovného ruchu (ZOOCR).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM