Regióny

Šírava sa ocitla v novom letnom hite: V klipe hviezdi nemálo Michalovčanov! VIDEO

Zemplínska šírava zažila nakrúcanie nového videoklipu známej kapely. Zahralo si v ňom nemálo Michalovčanov. Pozrite si to na vlastné oči.

Ilustračný obrázok k článku Šírava sa ocitla v novom letnom hite: V klipe hviezdi nemálo Michalovčanov! VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Kristián Dufinec & Iconito prichádzajú s klipom Tak to už chodí. Ide o ľahkú melodickú skladbu, na tvorbe ktorej sa so svojim nezameniteľným výrazom podieľal aj talentovaný saxofonista Mário „Gapa“ Garbera. Kreatívni Michalovčania zarezonovali na slovenskej scéne nevšedným hudobným príbehom stvárneným v klipoch (Za Karpatským lesom, Chcem zmenu, Spolu za jedlo lano).

Inšpirácia z folklórnych festivalov

Teraz chcú podľa ich slov odhľahčiť atmosféru bezstarostným hudobným videom určeným pre mladšie ročníky. „Paradoxne, pri počúvaní tejto vybrnkávačky sa aj u skôr narodených môžu objaviť nostalgické spomienky na mladosť,“ povedali o pesničke Miki Plichta, Ondrej Choma a Kristián Dufinec.

Čítajte tiež: Michalovský futbal má prvú oficiálnu hymnu: Postarala sa o ňu známa kapela, klub neskrýva nadšenie

Frontman kapely Kristián Dufinec je sólistom v známom tanečnom súbore Lúčnica. Sám priznáva, že na vlastnej koži prežil niekoľko vydarených folklórnych festivalov so všetkým, čo ku tomu patrí. Kristián dodáva: „Mladí ľudia na festivaloch hľadajú spontánnu zábavu. Najlepšie akcie vypálili, keď sa stali neočakávané udalosti s absurdnými dôsledkami. Pesnička vystihuje práve túto atmosféru letných festivalov. Presnejšie, to, čo sa zvykne odohrávať v neorganizovanej časti podujatia medzi stanmi či stánkami. Pretože tak to už chodí,” uzatvoril mladý spevák.

Čítajte tiež: Michalovčan spieva o ženách, ktoré prehliadame: Kristián Dufinec so svojou kapelou Iconito chcú zmenu

Na Šíravu nezabudli

Klip sa natáčal v časovom rozmedzí asi dvoch mesiacov. Festivalové zábery so stanmi, bitkami a romantické scény sú točené na minuloročných, teda jubilejných 50. Folklórnych slávnostiach pod Poľanou (Detva), ktoré sú pre väčšinu kapely srdcovou záležitosťou.

„Keďže sme lokálpatrioti, chceli sme do klipu zakomponovať typické obrázky scén známe tak lokálnym obyvateľom z okolia Zemplínskej šíravy ako aj návštevníkom rôznych akcií a podujatí, ktoré sa tu cez leto organizujú,“ prezradili z kapely. Diváci majú možnosť vidieť scény zo strediska Lúč-Hôrka (červená unimobunka záchranárov), ďalej sú tam autentické zábery jedného zo stánkov (kapela prichádza vo svetle rotikov, poháriky na stole) a taktiež scéna, v ktorej klávesáka Roba Hvostaľa (známeho aj z hry Partička) dvaja chuligáni po potýčke vtlačia na pánske toalety.

„Zemplínsku šíravu a jej okolie sme prezentovali aj v klipe Za Karpatským Lesom, teda nie je to prvý a ani poslednýkrát, kedy sa budeme snažiť robiť osvetu nášmu regiónu,“ doplnili chalani z kapely.

"Týmito humornými scénami sme chceli z nadhľadu poukázať aj na praktiky, ktoré sú síce mnohým blízke, no práve tými odháňajú nekonfliktnú klientelu a robia zlé meno nočnému životu na Zemplínskej šírave vysvetlila kapela. Komparz v klipe bol tvorený prevažne z Michalovčanov, no svoje výkony bez nároku na honorár radi ponúkli aj iní známi a členovia FS Lúčnica.

Čítajte tiež: Za pár dní desatťisíce pozretí na YouTube: Michalovská kapela chce dobyť celú krajinu, vytiahli ťažký kaliber!

O márnotratnosti ľudí

Letná brnkačka, ako o nej skupina hovorí, sa objavila aj na odvážnom debutovom albume Človek a Klaun. Dramaturgicky je priradená k časti klaun, kde Iconito s patričným nadhľadom zaradilo poltucet skladieb o márnotratnosti ľudí na Slovensku. Podľa vyjadrení kapely aj táto novinka má upriamovať pozornosť k posolstvu albumu Človek a Klaun. V spoločnosti vraj žije veľa klaunov a málo skutočných ľudí. „Títo klauni sa dostali k rýchlo získanému bohatstvu a spoločenskému statusu a nikdy tak nemuseli riešiť reálne problémy obyčajných ľudí. Konečne sa tak v našich končinách našli umelci, ktorí myšlienku sociálnej nerovnosti zhmotnili do duchaplného hudobného diela,“ zverejnila kapela.

Čítajte tiež: Chalani z Michaloviec to pustili na plné hrdlo: Lacné hity sa môžu schovať, z tohto vám nabehnú zimomriavky!

Kristián Dufinec & Iconito predstavujú videoklip Tak to už chodí
1
Galéria
Páči sa vám nová letná pesnička Kristiána Dufinca & Iconito? Áno
Neviem
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM