Webnoviny - Svet

SIS ide dobrou cestou, myslí si Kaliňák

WEBNOVINY.SK

Poslanec NR SR za stranu Smer-SD Robert Kaliňák.Ilustračné foto SITA/Jozef JakubčoBRATISLAVA 24. mája (WEBNOVINY) – Slovenská informačná služba (SIS) podľa exministra vnútra a podpredsedu Smeru-SD Roberta Kaliňáka ide dobrou cestou. „Pozorne monitorujem situáciu v SIS. Informácie, ktoré máme, zodpovedajú tomu, čo sa objavilo v správe. To, čo potrebuje do budúceho roka, je určite viac peňazí,“ povedal dnes pre agentúru SITA Kaliňák po tom, čo pred poslancami za zavretými dverami predniesol správu o činnosti SIS jej riaditeľ Karol Mitrík.

SIS si podľa Kaliňáka svoje funkcie plní

„Keď o tajnej službe počujete málo, znamená, že dobre pracuje. V mnohých veciach umožnila polícii, aby niektoré prípady objasnila a vyšetrila. Na medzinárodnom poli je dobrým reprezentantom SR,“ konštatoval Kaliňák. Podľa neho sa služba podieľa na mnohých medzinárodných projektoch. „V oblasti boja proti terorizmu som spokojný s myšlienkou serióznejšieho analytického centra, ktoré by malo možnosť analyzovať informácie zo všetkých zdrojov. Funguje to aj v ostatných štátoch,“ dodal.

Dôležitou oblasťou, na ktorú sa SIS sústreďuje, je boj proti nelegálnej migrácii. Podľa Kaliňáka je to dôležité, lebo ako nelegálni migranti k nám môžu prichádzať rizikové osoby. „Dôležité je, aby v tejto oblasti SIS spolupracovala s políciou,“ dodal.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM