Regióny

Skipark Chlmec otvoril svoje brány: V plánoch aj ples na lyžiach, retro či valentínska lyžovačka

Vďaka priaznivým poveternostným podmienkam sa dá už lyžovať aj na skok od Michaloviec. Svoje brány totiž otvoril obľúbený Skipark Chlmec.

Ilustračný obrázok k článku Skipark Chlmec otvoril svoje brány: V plánoch aj ples na lyžiach, retro či valentínska lyžovačka
Zdroj: TASR

„Prevádzku sme spustili dnes. Až do Troch kráľov bude stredisko otvorené denne od 9. do 19.30 hodiny,“ informoval manažér skiparku Oliver Barinka. Areál otvorili podľa jeho slov neskôr ako vlani, teda až po Vianociach, dúfajú však, že sa tohtoročná sezóna vydarí viac ako minuloročná. „Vlani nám neprialo počasie,“ podotkol Barinka.

Približne 850-metrovú zjazdovku v tomto stredisku, ktoré je situované sedem kilometrov za Humenným, pokrýva asi 50 centimetrov technického snehu. V zázemí skiparku je parkovisko pre 250 vozidiel, bufet, uzatvorené priestory vyhrievané krbom a požičovňa lyží.

Aj počas tejto sezóny sa môžu návštevníci strediska zimných športov tešiť na tradičné podujatia. Pôjde napríklad o ples na lyžiach, lyžovačku v retro štýle, valentínsku lyžovačku či 3. ročník slalomárskych pretekov.

Ďalší priebeh lyžiarskej sezóny na Zemplíne sa bude vzhľadom na polohu tamojších stredísk plne odvíjať od počasia. Prevádzkovatelia si preto želajú, aby ju čo najdlhšie sprevádzali nízke teploty.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM