Jakub Forgács Hokej

Sklamaný Országh s nádejou: Verím, že naše chvíle prídu a znovu sa dostaneme do finále

Barani po druhýkrát bojovali o titul, opäť však skončili iba strieborní. Na Nitru nestačili, keď hráčom spod Zobora podľahli v šiestom zápase finále play off na domácom ľade. Slová trénera Országha po prehratej sérii hovoria za všetko...

Ilustračný obrázok k článku Sklamaný Országh s nádejou: Verím, že naše chvíle prídu a znovu sa dostaneme do finále
Zdroj: TASR

V roku 2005 mohol zdvihnúť majstrovskú trofej najvyššej súťaže nad hlavu vo Zvolene a teraz po jedenástich rokoch i v Banskej Bystrici. Ani v jednom prípade sa to však bývalému slovenskému hokejovému reprezentantovi, dnes trénerovi Vladimírovi Országhovi nepodarilo. Oba momenty sa mu hlboko vryli do pamäte. Po piatkovej prehre v šiestom finálovom zápase s Nitrou neskrýval bystrický kouč emócie a sklamanie.

„Ako hráča ma to doteraz mrzí, keď sme prehrali siedmy zápas so Zvolenom doma, no a ako pre trénera je to momentálne opäť frustrujúce. Hlavne doma, keď vidíte ako vám titul majstra uniká pomedzi prsty. To, čo sme robili celú sezónu, je zrazu preč. Je to naozaj frustrujúce, ale niekto musí vyhrať a niekto prehrať. Verím, že naše chvíle prídu a znovu sa dostaneme sa do finále, i keď to nie je každodenná situácia.“

Banskobystričania vstúpili do Slovnaft play-off Tipsort ligy zo štvrtej pozície. V semifinále vyradili obhajcu trofeje z Košíc a vo finále tak narazili na druhý celok po základnej časti Nitru. Po výhrach nad tímom z východu republiky boli razom v úlohe mierneho favorita, čo však na ľade nepotvrdili.

„Ako keby sme proti Košiciam dosiahli emočný vrchol. Tam sme boli sústredení na každé jedno striedanie. Majstrovi sme nič nedovolili a keď sme ho zdolali, tak ako by sme poľavili v tých našich veciach, čo sme robili. Nitra mala veľmi dobré mužstvo hlavne v útoku a tie naše okienka v obrane využívala. Je to i o hlavách v samotnom play-off. Tým, že sme prešli cez Košice, tak tie emócie neboli u hráčov na stodesať percent, ale iba na sto percent. Nakoniec to nestačilo, ale chalani dali do toho všetko a ja som na nich hrdý,“ ozrejmil neúspešné zápolenie Országh (38).

Sezóna pod Urpínom nebola od začiatku ideálna. Mužstvo prešlo viacerými hráčskymi zmenami. Malo kolísavé výkony, vedenie klubu neraz pri nich podržalo práve trénera. Ten to napokon dotiahol s tímom do finále, čo bol predsezónny cieľ, i keď všetci v klube mysleli na zlato než na obhajobu striebra. „Ak už ste vo finále, tak nič iné ako prvé miesto neberiete. Samozrejme všetko prebolí. Pasovali sme sa počas sezóny s množstvom problémov, no ja som v šatni povedal chalanom, že som na nich hrdý, že sa dokázali dať dokopy a zabojovať. Patria k top tímom na Slovensku, pre mňa sú to majstri,“ dodal na záver hodnotenia sezóny v Banskej Bystrici Vladimír Országh.

Čítajte tiež:

Barani opäť strieborní. V dramatických nájazdoch si titul vybojovali Nitrania FOTO

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM