JAB Rôzne

Škola, na ktorej študoval nejeden obyvateľ Spišskej: ZŠ Komenského chystá dvojdňové oslavy, má krásne výročie

V znamení osláv sa bude niesť tento rok na Základnej škole Komenského v Spišskej Novej Vsi. Na tej študoval nejeden obyvateľ nášho mesta. Bodaj by aj nie, veď v septembri uplynie už 40 rokov od jej vzniku.

Ilustračný obrázok k článku Škola, na ktorej študoval nejeden obyvateľ Spišskej: ZŠ Komenského chystá dvojdňové oslavy, má krásne výročie
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem známeho novoveského gymnázia, ktorého oslavy 150.výročia pomaly už vrcholia bude tento školský rok oslavovať aj ďalšia škola. Ako nám priblížil riaditeľ ZŠ Komenského Peter Kresťanko, presne 1. septembra 2016 uplynie štyridsať rokov od jej vzniku. Prípravy osláv sú však už teraz v plnom prúde, keďže slávnostná akadémia je podľa jeho slov plánovaná ešte v tomto školskom roku.

„Pripravujeme dvojdňové oslavy na ktoré by sme chceli pozvať aj známe osobnosti, ktoré navštevovali našu školu. Keďže máme na škole aj triedy s hokejovým zameraním, určite by nemali chýbať ani odchovanci spišskonovoveského hokeja a naši žiaci, ako bratia Hudáčkovci, Mišo Sersen, Martin Bakoš a ostatní,“ povedal Kresťanko s tým, že zoznam pozvaných je dlhý, ale účasť záleží od ich pracovných povinností.

Ako riaditeľ ozrejmil oslavy budú prebiehať 25 a 26 mája. 2016. „Počas týchto dvoch dní sa budú môcť stretnúť naši žiaci s pozvanými hosťami. Budú prebiehať rôzne besedy a všetko vyvrcholí slávnostnou akadémiou v kine Mier. Taktiež by sme chceli pri tejto príležitosti otvoriť sieň slávy,“ doplnil. K jubileu patrí neodmysliteľne aj knižka o škole, na ktorej podľa slov riaditeľa pracuje už spisovateľ, novinár a v súčasnosti PR mesta Spišská Nová Ves Tomáš Repčiak, ktorý kedysi taktiež dral lavice práve na tejto škole.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM