Regióny

Škole na sídlisku Západ nie je čo závidieť: Pravidelné trampoty s vandalmi!

Pravidelné trampoty s vandalmi. Aj takéto problémy musí riešiť vedenie školy na sídlisku Západ. Tentokrát si to najnovšie odniesol iba plot, ale podľa slov riaditeľky školy sa stretávajú so všeličím.

Ilustračný obrázok k článku Škole na sídlisku Západ nie je čo závidieť: Pravidelné trampoty s vandalmi!
Zdroj: Dnes24.sk

Detské ihrisko na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi slúži najmenším obyvateľom sídliska. Nie raz sa stalo, že sa naňho zamerali aj vandali a odniesli si to niektoré prvky z ihriska, ktoré majú slúžiť deťom. Naposledy išlo si to odniesol reťazový mostík, ktorý na ihrisku vydržal necelé štyri mesiace.

Do redakcie nám naša čitateľka poslala fotky plota okolo tohto ihriska. „Takto vyzerá na niektorých miestach pletivo. Je to veľmi nebezpečné najmä pre menšie deti, ktorým takto trčiaci plot do chodníka je vo výške očí,“ upozornila.

Plot okolo detského ihriska je v správe ZŠ na Hutníckej ulici a preto sme sa s týmto problémom obrátili priamo na riaditeľku školy Alenu Ludányiovú. Ako pre náš portál povedala, problémy s plotom nie sú žiadna novinka a vedenie školy sa ho snaží opravovať v rámci svojich možností.

„Tento plot je pravidelným problémom, ktorý sa snažíme riešiť čo najlepšie v rámci možností. No to nie je jediné s čím sa stretávame. Okrem zdevastovaného plota nám už niekto v minulosti zobral aj pol brány. Opravujeme čo sa dá. Uvažujeme aj nad opravou celého oplotenia, ale to musíme riešiť za pomoci zriaďovateľa či mestského výboru sídliska, ale škola má momentálne iné priority,“ vyjadrila sa riaditeľka s tým že s pravidelným vandalizmom najmä v blížiacich sa letných mesiacoch sa stretávajú aj v areáli samotnej školy.

Môže vás zaujímať:

OBRAZOM: Takto dopadol plot na sídlisku Západ
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM