TOS Zo zahraničia

Skončil hospitalizovaný na JISke. Tínedžer dostal trest 200 DREPOV za vyrušovanie na hodine!

Študent dostal trest za rozprávanie počas vyučovacej hodiny. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby tým trestom nebolo 200 drepov! Prípad má šokujúce pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Skončil hospitalizovaný na JISke. Tínedžer dostal trest 200 DREPOV za vyrušovanie na hodine!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák , Pixabay.com

14-ročný študent strednej školy v provincii Hunan v južnej Číne začal pociťovať zdravotné problémy niekoľko dní po tom, čo musel urobiť 200 drepov. Bol to trest od učiteľa za rozprávanie počas vyučovacej hodiny.

Dokonca musel napriek ťažkostiam cvičiť na hodinách telesnej výchovy. Vraj pomalý beh pomôže pri regenerácii svalov.

Zdravotné problémy sa zhoršovali

Udalosť, o ktorej informuje server South China Morning Post, má však oveľa vážnejšie pokračovanie.

Dospievajúci tínedžer stratil v jednej nohe cit a to už ho jeho matka vzala do nemocnice. Tam mu diagnostikovali rabdomyolýzu.

Ide o ochorenie, ktoré sa zvyčajne vyskytuje pri poškodení svalového tkaniva, napríklad v dôsledku extrémneho fyzického cvičenia a môže zasiahnuť vnútorné orgány. Ochorenie môže spôsobiť aj smrť alebo trvalú invaliditu.

Vyšetrovanie školským úradom

Stav chlapca sa nezlepšoval, mal poškodenú pečeň a skončil dokonca na JISke.

Našťastie, dnes už je jeho stav stabilizovaný a nie je v ohrození života. Vyšetrovanie tamojšieho školského úradu potvrdilo, že učiteľ prinútil tínedžera urobiť 200 drepov.

Riaditeľ školy a niekoľkí učitelia majú pozastavenú svoju činnosť. Prípadu sa chytila médiá v Číne po tom, čo chlapcov otec všetko zdieľal na sociálnych sieťach.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM