Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Skončila druhá futbalová liga

Tréner Kukulský: „Končí mi zmluva, neviem čo so mnou bude ďalej.“

Ilustračný obrázok k článku Skončila druhá futbalová liga
Zdroj: Partizán Bardejov

BARDEJOV. V záverečnom kole nadstavbovej časti 2. ligy o postup Partizán Bardejov prehral s FC Nitra 0:1. Za víťazným VSS Košice skončila druhá práve Nitra, Bardejov si neudržal postavenie v prvej šestke, do kroniky si zapíše konečné ôsme miesto. Od budúcej sezóny bude jednotná celoštátna druhá liga.

Stredové formácie zabrali

V úvode boli odvážnejší Šarišania, no v ostatných zápasoch sa im v tejto časti nedarí. Hostia zabezpečili defenzívu pred Hroššom väčším počtom hráčov, čo sa vyplatilo. V strede ihriska sa Partizán spoliehal na Grohoľa s Verčimákom a pri čiarach ťahali Macej i Makela. No do cesty sa im vždy postavil agresívnejší súper. Pred oboma bránami bolo málo vzruchu. Akurát Santos poriadne preveril pozornosť pilierov FC Križana a Vencla. Ich tvorivým hráčom bol Fábry i Valenta, pridal sa aj Šimončič. Práve Fábry v 23. minúte získal od obrancu loptu, no preloboval nielen brankára Nováka, ale aj bránu. Po pol hodine sa viac hralo v strede, na oboch stranách chýbalo úsilie o presné zakončenie.

Nervózny rozhodca

Po prestávke najprv Hroššo s problémami zvládol Makelovu strelu. Hostia trpezlivo čakali na brejk. Vyšiel im v 64. minúte. Na konci kombinácie na jeden dotyk bol Fábry. Dostal sa za obrancov a strelou k pravej žrdi prekonal brankára Nováka. Partizán sa nevzdával, no vysokí obrancovia toho veľa Hamuľákovi či Santosovi nedovolili. V 70. minúte sa za obranu domácich dostal Ivančík, no z uhla vúbec Nováka neprekvapil. Postavou Predsa len nízky Santos následne mohol vyrovnať. V 76. minúte po centri Grohoľa hlavičkoval tesne vedľa ľavej Hroššovej žrde. V nervóznom závere nechýbali emócie, rozpačitý arbiter Kráľovič musel slovne napomínať na oboch stranách. V nadstavenom čase sa Santos po súboji o loptu ocitol v 16-ke na zemi, no rozhodca to ako pokutový kop nekvalifikoval.

Zdroj: Partizán Bardejov

Spokojní tréneri

V nadstavbovej časti sa viac darilo mužstvám zo západnej skupiny, napriek tomu kormidelník Partizána Jozef Kukulský vyslovil spokojnosť so sezónou. „Snažili sme sa hrať otvorene, nechceli sme vychádzať z hlbokého bloku. Do prestávky sme mali asi tri dobré šance na góly. No po prestávke bola iba jedná gólová hlavička Santosa. Hostia si to po vedúcom góle ustrážili a našu aktivitu pribrzdili. Na bránu sme ani nevystrelili. Napriek tomu som na nich za celú sezónu pyšný.“ Skúsenejší lodivod Nitry Ivan Galád splnil cieľ, no na postup z druhého miesta budú musieť čakať, čo sa odohrá v najbližších týždňoch v iných kluboch: „Celá naša jar bola výsledkovo dobrá. Potvrdili sme to aj dnes. Domáci hrali veľmi dobrý kultivovaný futbal, my sme si počkali na príležitosť a vyhrali. Pre mladých je to povzbudenie, ale ja sa musím starať o to, aby hrali umne, o niečo ťažšie. Domáci majú šikovného Grohoľa, ktorého som chcel. Aj Verčimák je výborný hráč, ďalší im, najmä v strede ihriska, chýbali. Mali sme obrovskú stratu a teraz sa teším.“

Po rokoch s otáznikom

„Pri A mužstve som desať rokov, prvým trénerom dva roky. Dvakrát sme postupovali, ďakujem hráčom i všetkým čo boli pri tom. Mne zmluva končí, zatiaľ so mnou nikto nerokoval. Moja odpoveď je, že neviem čo so mnou ďalej bude. Ak sa mužstvo nerozbije a doplní, tak by som chcel pokračovať. Veď za ostatné roky odišlo z kádra sedemnásť hráčov. Spolu s vedením klubu a ďalšími čo pomáhajú, sa nám napriek tomu podarilo opäť postaviť kompaktný tím.“

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM