Peter Handzuš Futbal

Skvelý začiatok sezóny pre popradské futbalistky: V derby vysoko zdolali Spišskú

Futbalistky FK Poprad nastúpili v prvom zápase II. ligy žien skupiny C v derby proti súperkám zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý začiatok sezóny pre popradské futbalistky: V derby vysoko zdolali Spišskú
52
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Zápas začal z oboch strán opatrne a aj keď sa v prvom polčase šance objavovali na obidvoch stranách, neskóroval žiaden z tímov. V druhom polčase začali mať domáce hráčky optickú prevahu a dostávali sa pred súperovu bránu častejšie. Viac síl v závere pretavili do viacerých brejkov, ktoré potešili nielen domáceho trénera, ale aj divákov, kotrí sa prišli na prvý zápas sezóny pozrieť. Popradčanky o výhre rozhodli štyrmi gólmi, ktoré nastrieľali v poslednej polhodine zápasu.

FK Poprad – FK Noves Spišská Nová Ves 4:0 (0:0)
Góly: 66' Kočišová, 77’ a 89' Potengová, 81' Talárová

Slavomír Šoltýs, tréner Popradu: “Pred zápasom som určite nečakal takýto výsledok. To nebolo ani nepamätám či vôbec niekedy. Baby dnes ukázali, že sú kolektív. Spišská je kvalitný súper a hlavne v prvom polčase ukázali, že vedia hrať a zápas bol vyrovnaný. V druhom polčase sme asi mali viac síl a boli sme lepší v zakončení a rozhodli sme o našej výhre.”

Juraj Enderle, tréner Spišskej Novej Vsi: “Poprad nás trocha potrápil. Mal nejaké brejky. Bol to dobrý futbal. Môžem pochváliť aj moje dievčatá za bojovnosť. Prekvapili nás trošku, vyhrali, ale sezóna len začína a my ideme ďalej.”

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM