Ostatné športy

Slalom v Kranjskej Gore: Vlhová bude v druhom kole útočiť na pódium

Petra Vlhová bude v druhom kole Svetového pohára v Kranjskej Gore útočiť na pódiové priečky. V prvom kole skončila štvrtá.

Ilustračný obrázok k článku Slalom v Kranjskej Gore: Vlhová bude v druhom kole útočiť na pódium
20
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová dosiahla v 1. kole nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore štvrtý najrýchlejší čas. Po jazdách elitnej pätnástky zaostala za priebežnou líderkou Annou Swennovou-Larssonovou zo Švédska o 0,92 sekundy.

Deň po zisku 2. miesta v obrovskom slalome predviedla Vlhová jazdu bez zreteľnej chyby, no okrem suverénnej Švédky nestačila o 0,42 sekundy ani na Nórku Ninu Haverovú-Lösethovú, resp. o 0,32 sekundy na Švajčiarku Wendy Holdenerovú.

Dvadsaťštyriročná Slovenka išla slalom po takmer mesačnej prestávke. Nespravila viditeľné zaváhanie, ale švédska líderka išla agresívnejšie a čistejšie.

„Nebolo to dobré. Vrchnú časť trate som išla veľmi pomaly, akoby som nechytila rýchlosť. Druhé kolo pôjdem naplno a uvidím čo z toho bude. Kopec je trochu ľadový a šmykľavý, ale dá sa to. Urobila som veľmi veľa chýb,“ povedala pre RTVS Vlhová, ktorá v tomto roku vyhrala oba predchádzajúce slalomy v Záhrebe aj Flachau.

Na pretekoch neštartuje z rodinných dôvodov najlepšia slalomárka sezóny Američanka Mikaela Shiffrinová.

Petra Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM