Webnoviny - Svet

Slašťan odstúpil z funkcie prezidenta MBK Ružomberok

WEBNOVINY.SK

Ilsutarčné foto SITARUŽOMBEROK 20. mája (WEBNOVINY) – Na nedeľňajšom výkonnom výbore MBK Ružomberok oficiálne oznámil odchod z pozície prezidenta klubu Michal Slašťan, ktorý bol do jesene minulého roka ružomberským primátorom. Za týmto rozhodnutím netreba hľadať nič dramatické, klub už niekoľko rokov patrí pod krídla mesta a obsadenie tohto postu je teda plne v kompetencii nového prvého muža radnice Jána Pavlíka.

„Podľa mňa pozícia prezidenta basketbalového klubu v Ružomberku prináleží primátorovi mesta, prípadne jeho zástupcovi, alebo niekomu z vedenia mesta,“ snažil sa vysvetliť príčiny svojej abdikácie Slašťan. „Človek na takomto mieste je najvhodnejší partner pre rokovania s hlavnými sponzormi. Keď som začiatkom tohto roka, už nie vo funkcii primátora, oslovoval niektorých potenciálnych sponzorov, pochopil som to,“ pokračoval Slašťan, ktorý šéfoval liptovskému klubu so slávnou tradíciou štyri roky. „Priznám sa, neodchádzalo sa mi ľahko. Dovolím si povedať, že dnes má ružomberský basketbal vysoký kredit. Viem o tom, že na Slovensku je veľa hráčok, ktoré by v tomto klube rady pôsobili. Nielen preto, že sa v ňom dobre pracuje, ale aj pre priaznivú klímu v ňom. Život však zariadil veci takýmto spôsobom,“ vyznal sa zo svojich pocitov bývalý primátor Ružomberka.

Na obdobie prezidentovania prevažujú u M. Slašťana pekné spomienky. „Nikdy som sa nepovažoval za basketbalového odborníka. Basketbal si ma však postupne čoraz viac získaval. Môže za to aj naozajstný profesionálny prístup niektorých hráčok, čo mi imponovalo. Za všetky spomeniem kapitánku družstva Slávku Bučákovú. Som rád, že som mohol robiť s takými ľuďmi, ako sú generálny manažér Stanislav Onuška či tréner Ivan Kurilla. Cením si u nich predovšetkým ambicióznosť a plnú oddanosť basketbalu. Myslím si, že sme spolu tvorili dobrý tím. Najviac ma teší, že sa nám podarilo klub stabilizovať finančne. Nesmierne dôležité bolo, že vo finančne zložitých obdobiach sa nám podarilo nájsť, nazvem to, náhradných sponzorov. Vlani v decembri som na seba zobral riziko nákupu nových zahraničných hráčok. Bol som presvedčený, že siahame po vhodných typoch, ktoré sa hodia do našej hernej koncepcie. Nakoniec sa tento krok ukázal možno ako rozhodujúci na ceste za extraligovým striebrom,“ neskrýval spokojnosť so svojou prácou Michal Slašťan.

Dnes už bývalý prezident MBK bude drukovať basketbalu pod Čebraťom naďalej: „Želám mu silné vedenie a ešte väčšiu ekonomickú stabilitu a zo športového hľadiska vydarený útok na majstrovský titul a v Európskom pohári prenikavejší výsledok.“

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM