Kristína Kožiaková Kultúra

Slávne predstavenie breznianskych ochotníkov si môžme vychutnať v plnej paráde: Záštitu prebral primátor

14. marca stopol predseda BBSK vystúpenie breznianskych ochotníkov. Táto stopka vyvolala množstvo reakcií. Našich divadelníkov si zastal aj prezident. Slávne predstavenie sa vracia na breznianske divadelné dosky.

Ilustračný obrázok k článku Slávne predstavenie breznianskych ochotníkov si môžme vychutnať v plnej paráde: Záštitu prebral primátor
Zdroj: Zuzana Holišíková

Inscenáciu Kováči zrušil v polovici predstavenie predseda BBSK. Vlna kritiky nenechala na seba dlho čakať. Za divadelníkov sa postavili nielen samotní breznianski poslanci, ale vypredané predstavenie, ktoré usporiadalo ako prejav solidarity a podpory súboru bratislavské nezávislé Divadlo SkRAT a A4 – priestor súčasnej kultúry, si bol pozrieť aj prezident SR Andrej Kiska.

"Odchádzam plný úžasných dojmov. Súbor, ktorý funguje viac ako 90 rokov, amatérsky súbor, predviedol hru, ktorá zaujme každého diváka, plnú humoru, vtipných scén, plnú porozumenia, lásky, nenávisti, odpúšťania,“ ocenil predstavenie ochotníkov z Brezna prezident Andrej Kiska.

Kritikou na spomínaný incident nešetrili aj poslanci na mestskom zastupiteľstve. Ich názory sme vám priniesli v článku: Kotlebova stopka ochotníkom s vášnivou dohrou v breznianskom parlamente: Čo si o incidente myslia naši poslanci?

Na základe udalostí a ohlasov odohrá Divadelný súbor Jána Chalupku dňa 14.apríla inscenáciu Kováči na breznianskych divadelných doskách. Záštitu nad predstavením prevzal primátor mesta Tomáš Abel. Vstupné na predstavenie bude dobrovoľné.

„Predstavenie organizujú samotní divadelníci. Mesto na čele s primátorom akciu zastrešilo a bezplatne poskytlo priestory na základe početných ohlasov, ktoré zrušenie predstavenia vyvolalo medzi poslancami mestského zastupiteľstva, ale aj ostatnými Brezňanmi. Všetci, ktorí 14. apríla zavítajú do mestského domu kultúry tak presne mesiac po incidente budú môcť sami posúdiť, aký je odkaz Kováčov pre súčasnú modernú spoločnosť,“ prezradila nám stanovisko mesta zástupkyňa primátora Petra Dzurmanová.

Môže vás zaujímať:

Predstavenie breznianskych ochotníkov prerušil Kotleba: Takto to zdôvodňuje župa!

Predstavenie, ktoré zastavil Kotleba, odohrajú Brezňania v Bratislave: Príde aj prezident Kiska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM