Futbal

Slávny Inter Miláno rozbieha aktivity na Slovensku: Rokuje o založení akadémie

Taliansky futbalový veľkoklub Inter Miláno rozbieha svoje aktivity na Slovensku. V termíne 3.-15. júla sa v Trebaticiach pri Piešťanoch uskutoční letný kemp pre deti vo veku päť až sedemnásť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Slávny Inter Miláno rozbieha aktivity na Slovensku: Rokuje o založení akadémie
Zdroj: TASR

Inter Academy Camp sa bude konať v dvoch šesťdňových turnusoch pod vedením profesionálnych trénerov a metodikov z milánskeho klubu.

Pomoc mladým hráčom

Okrem kempu pre mladých futbalistov sa uskutoční aj seminár „Inter Coaching Clinic“ pre lokálnych trénerov zameraný na prácu s mládežou v akadémii Interu. Seminár bude zložený z teoretickej a praktickej časti v dňoch 5.-12. júla. „Chceme pomáhať mladým futbalistom, aby mohli rozvíjať svoj talent. Nie je to však len o športe, sústredíme sa aj na rozvoj ľudských hodnôt vybraných adeptov. V kempoch využívame našich i lokálnych trénerov. Chceme sa sústrediť najmä na technický potenciál, ale z hráčov vychovať aj slušných a rozumných ľudí,“ povedal na utorkovom stretnutí s médiami technický riaditeľ Inter Academy Marco Monti.

Nádej na otvorenie prestížnej akadémie

Vedenie Interu založilo prvú akadémiu pre mládež v roku 2008. Podobné akadémie milánsky veľkoklub už otvoril v Číne, Japonsku či Argentíne. Aktuálne prebieha budovanie Inter Academy v New Yorku. Ďalšia by mohla vyrásť na Slovensku, keďže predstavitelia Interu aktuálne testujú lokálne možnosti a hľadajú vhodných partnerov pre spoluprácu. Regionálnym zástupcom Inter Academy na Slovensku sa stala spoločnosť RM group v zastúpení Radoslavom Mlynárom. „Rokovania prebiehajú už niekoľko rokov. Ideme správnym smerom a som presvedčený, že jeden deň by v našej krajine mohla reálne fungovať akadémia tohto slávneho klubu,“ uviedol Mlynár.

Taliani majú záujem o vybudovanie akadémie v krajine, kde má futbal tradíciu a zázemie. „Aj preto teraz testujeme Slovensko. Chceme nájsť silných regionálnych partnerov s úmyslom investovať do mládeže. Chceme našu metodiku a technické zázemie posúvať do ďalších regiónov tak, aby sme si pod vlastnou značkou vychovali čo najviac talentovaných futbalistov,“ dodal Monti.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM