Rôzne

Sledujte mapu medzi Humenným a Sninou: Satelitné snímky odhalili pozoruhodný úkaz!

Mapa. Pohybujete sa medzi Humenným a Sninou. Ste v Dlhom nad Cirochou. A teraz to príde. Satelitné snímky odhalili ozajstnú kuriozitku! :)

Ilustračný obrázok k článku Sledujte mapu medzi Humenným a Sninou: Satelitné snímky odhalili pozoruhodný úkaz!
Zdroj: maps.google.com

Čitateľ nás upozornil na zaujímavý úkaz, ktorý je k videniu na satelitnej mape. Veľa našincov o ňom nevie. „V obci Dlhé nad Cirochou je vidieť na mape obrázok pripomínajúci hlavu,“ napísal do redakcie.

„Mne osobne to najviac pripomína moai na Veľkonočnom ostrove,“ poznamenal ešte tento čitateľ. Reč je o známych monolitických sochách vytesaných zo skaly. Vytvorili ich polynézski osadníci medzi rokmi 1250 a 1500. Ak ešte väčšmi popustíte uzdu svojej fantázii, úzka hlava s vysokým čelom na mape vám môže pripomínať hoci aj postavičky z amerického animovaného seriálu Simpsonovci.

Poďme však späť do reality. Pátrali sme po tomto mieste viac. Na webovej stránke obci Dlhé nad Cirochou, v katastri ktorej sa nachádza, sme zmienku o opisovanej kuriozitke nenašli. Avšak jeden z užívateľov portálu geocaching.com sa v tejto oblasti ocitol a podľa jeho slov stojí za turistický výlet: „Približne v strede obce Dlhé nad Cirochou sa nachádza odbočka na Trist a po krátkej asfaltke sa dostaneš na trošku hrboľatú cestu,“ opisuje, kadiaľ sa tam dá dostať.

Pozrite si aj vy hlavu na mape a to buďto priamo Google Earth alebo v našej galérii, kde si ju môžete porovnať so sochami moai. A čo tento úkaz na mape pripomína vám?

Dlhé nad Cirochou a hlava na mape: Koho alebo čo pripomína vám? :)
4
Galéria
Zdroj: maps.google.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM