Tomáš Šuhajda Rôzne

Sledujte zábery z dominanty Vihorlatských vrchov: Úchvatné divadlo, ktoré hrá sama príroda!

Sninský kameň je bezpochyby jedna z najvýraznejších dominánt Vihorlatských vrchov. V rôznych obdobiach roka ponúka vždy niečo iné. V lete môžete zažiť úžasný výhľad na okolité vrchy a údolia, v jeseni divadlo farieb a v zime - pozrite si fotografie z uplynulého víkendu...

Ilustračný obrázok k článku Sledujte zábery z dominanty Vihorlatských vrchov: Úchvatné divadlo, ktoré hrá sama príroda!
Zdroj: Dnes24.sk

Kto by ho z okolitých miest a dedín nepoznal. Sninský kameň alebo presnejšie kamene. Dva skalné útvary vo forme plošinového lávového vrcholu. Kým Veľký Sninský kameň sa nachádza vo výške 998 m n. m. a je nižší no plošne rozsiahlejší, Malý Sninský kameň sa vypína vo výške 1005 m n. m.

Turistov nielen z okolia láka táto prírodná pamiatka úžasným výhľadom. V závislosti od počasia je možné z týchto dvoch kameňov sledovať Bukovské vrchy, Slanské vrchy, poľské poloniny, ukrajinské poloniny, Východoslovenskú nížinu, Morské oko, Starinu, Morské oko… Nestačí? Ak vám to podmienky doprajú, vidno je aj vzdušnou čiarou 150 kilometrov vzdialené Tatry. FOTO ako dôkaz si môžete pozrieť tu.

Je nedeľa ráno 27. decembra a Tatry ako na tanieri. Okrem nich je však k videniu krásne prírodné divadlo, ktoré režíruje teplotná inverzia. Vychutnajte si teraz obrázky, ktoré ponúka, v našej galérii. V hlavnej úlohe vykúkajúci vrch Vihorlat (1075 m n. m.).

Môže vás zaujímať:

Top slávy sa im nedostalo, rozhodne však stoja za to: 3 pozoruhodné miesta v okolí Humenného, ktoré by bolo hriech nevidieť

Vychutnajte si parádny záber na Tatry: Fotené zo 150 kilometrov vzdialeného Sninského kameňa!

Tomu sa povie výhľad, Humenné a Tatry ako na dlani: Viete, odkiaľ pochádza tento záber?

Morské oko? Vášnivý turista prezradil tip na zaujímavý okruh. O tejto čarovnej oáze mnohí nevedia!

Úchvatné divadlo: Režisérkou teplotná inverzia, v hlavnej úlohe Vihorlat!
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM