Jakub Forgács Správy Regióny

Sliač trápi kanalizácia upchatá minerálmi. Toto by malo problém vyriešiť

Minerálna voda z kúpeľných bazénov desaťročia odteká potrubím, ktoré sa nánosmi upchalo a počas vypúšťania voda vyráža na povrch a zalieva priľahlé cesty a chodníky.

Ilustračný obrázok k článku Sliač trápi kanalizácia upchatá minerálmi. Toto by malo problém vyriešiť
Zdroj: TASR

Minerálnymi nánosmi upchatý kanalizačný zberač, ktorý už dlhší čas znepríjemňoval život obyvateľom Sliača na ulici B. Nemcovej, by mal byť do konca apríla 2018 sfunkčnený a schopný plnej prevádzky. Dohodli sa na tom v týchto dňoch primátor Sliača Daniel Dunčko, riaditeľ tamojších kúpeľov Jozef Udič a riaditeľ vodárenskej spoločnosti StVPS Miroslav Fajčík.

Podľa Dunčka ide o iniciatívu všetkých troch strán na odstránenie dlhodobého problému. „Buď sa nánosy zo zanesenej časti kanalizácie odstránia ručne, ak to ale nebude možné, nevyhovujúca časť sa vymení,“ poznamenal.

Minerálna voda z kúpeľných bazénov totiž desaťročia odteká potrubím, ktoré sa nánosmi upchalo a počas vypúšťania voda vyráža na povrch a zalieva priľahlé cesty a chodníky.

Mesto chce ale tento problém vyriešiť v budúcnosti komplexne. Podľa primátora odtekajúce vody by sa mali z potrubia vyviesť na povrch, pričom by sa mal vybudovať odtokový rigol, ústiaci až do Hrona.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM