Lucia Lauková Rôzne

Slnečné počasie dlho nevydrží: Do niektorých častí Slovenska dorazí vlna sneženia

Budúci týždeň má priniesť aj ďalšiu snehovú nádielku. Nezavíta však do všetkých kútov Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Slnečné počasie dlho nevydrží: Do niektorých častí Slovenska dorazí vlna sneženia
22
Galéria
Zdroj: TASR

Snehová nádielka by mala doraziť na Slovensko až začiatkom budúceho týždňa. Podľa vyhliadok iMeteo nám nasledujúce dni sneženie nehrozí.

Počasie sa má dostať pod kontrolu rozsiahlej tlakovej výše, ktorá bude počasie ovplyvňovať do konca pracovného týždňa. „Tlaková výš prinesie spočiatku prevažne slnečné počasie, no postupne slnko vystriedajú hmly a nízka oblačnosť,“ uvádza portál.

Denné teploty

Teploty by počas dňa mohli stúpať aj nad hranicu +5 °C. Na miestach, kde sa udrží hmla alebo nízka oblačnosť sa majú teploty pohybovať pod bodom mrazu.

„Pod bod mrazu by teploty mali klesať aj počas noci a v dolinách a v kotlinách sa môžu teploty dostať aj k –10 °C,“ predpovedá portál.

Ďalšia vlna sneženia

Podľa aktuálnych vyhliadok iMeteo to vyzerá tak, že ďalšia vlna zrážok dorazí na naše územie na začiatku budúceho týždňa.

„To by mal začať postupovať studený front, ktorý prinesie väčšinou dážď, len do vyšších polôh sneženie, no už v pondelok sa bude ochladzovať a očakáva sa, že už v utorok sa sneženie objaví v severných regiónoch Slovenska,“ dodáva iMeteo. V polovici decembra očakáva portál aj ďalšiu vlnu ochladenia.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Sneženie 2.12.2019
22
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM