Webnoviny - Svet

SLOTA: Cirkus ako za Sulíka som v NR SR nezažil

WEBNOVINY.SK

Zľava: Poslanci NR SR Ján Slota, Pavol Paška a Rafael Rafaj počas 5. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 7. september 2010. Foto: SITA Michal Burza BRATISLAVA 8. septembra (WEBNOVINY) – Predseda SNS Ján Slota taký cirkus v parlamente ešte nezažil, ako zažíva za vedenia NR SR Richardom Sulíkom. „Môžeme dať rovnítko s billboardami, kde lieta ako spiderman. Možno, že by mohol vystupovať v nejakej šou ako predseda šou, ale určite nie ako predseda parlamentu. Jeho arogantné správanie k poslancom, jeho bombastické drísty o tom, ako Svätopluk nie je na správnom mieste, alebo že znak na jeho štíte je fašistický, to sú také hlúpe a primitívne reči, ktoré sa v žiadnom prípade nemôžu spájať s predsedom NR SR,“ vyhlásil dnes v rozhovore pre SITA Slota.

Prvým ústavným činiteľom, o odvolávaní ktorého bude v tomto volebnom období rozhodovať Národná rada SR, je jej predseda Richard Sulík. Mimoriadna schôdza s týmto jediným bodom programu sa začína dnes popoludní. Návrh na odvolanie šéfa parlamentu z funkcie predložili poslanci Smeru-SD.

Kritizujú Sulíkove postoje k ústavným aktom, ktorým je aj referendum ako najvyššia forma priamej demokracie, a niektoré nuansy, ktoré podľa nich výrazne poškodzujú Slovensko aj slovenský parlament v očiach európskych partnerov.

Predseda SNS Ján Slota sa bude znovu uchádzať o predsednícku funkciu v strane na sneme 25. septembra v Ružomberku. Podľa neho na post predsedu bude kandidovať aj súčasná prvá podpredsedníčka strany Anna Belousovová. „Všetky orgány musia byť prevolené každé štyri roky. Keď budem mať určitú dôveru okresov našej členskej základne, prijmem kandidatúru,“ povedal dnes pre agentúru SITA Slota. Zároveň zdôraznil, že nikto sa funkcií v strane nevzdáva, nikto nič neskladá.

Okrem predsedu budú delegáti na sneme voliť aj prvého podpredsedu, ďalších podpredsedov i celé predsedníctvo. Slota tiež uviedol, že cíti podporu v okresných štruktúrach. Podľa Slotu kandidovať na predsedu bude aj Belousovová. „Je to úplne normálne, žijeme v demokratickom štáte,“ konštatoval.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM