Webnoviny - Svet

SLOTA: My sa nebojíme ničoho, len maďarskej expanzie

WEBNOVINY.SK

Zľava: Poslanci NR SR za stranu SNS Ján Slota a Rafael Rafaj.Foto: SITA/Jozef Jakubčo BRATISLAVA 24. mája (WEBNOVINY) – Poslanecký klub SNS zrejme po odchode Anny Belousovovej a Rudolfa Pučíka zanikne. V klube SNS zostalo sedem poslancov. Ako uviedol dnes pred novinármi predseda parlamentného ústavnoprávneho výboru Radoslav Procházka, výbor prijal nezáväzné stanovisko, v ktorom sa pridržiava stanoviska spred desiatich rokov o tom, že osem členov poslaneckého klubu je potrebných nielen na vznik, ale aj na ďalšiu existenciu klubu. „Ja som bol jediný, ktorý som si myslel niečo iné, teda, že osem poslancov je potrebných len na vznik, lebo tak to píše rokovací poriadok,“ povedal Procházka.

Viac sa dočítate tu: Belousovová a Pučík vystúpili z poslaneckého klubu SNS

Predseda SNS Ján Slota odchod dvojice z klubu a ich založenie novej strany očakával. „Chceme zaželať pánovi poslancovi i pani poslankyni, i keď obaja majú možno nohavice, veľa šťastia v ďalšom politickom zápolení v prospech slovenského národa. Pre nás sa to skončilo. Pre nás je dôležitý zákon o používaní jazykov národnostných menšín a nemienime sa tým ďalej zaoberať. Nič sa deje,“ vyhlásil Slota pred novinármi. Slota potvrdil, že podľa ústavnoprávneho výboru klub SNS nebude. „My sa nebojíme ničoho, len maďarskej expanzie,“ dodal.

SNS tým, že príde o klub, príde aj o svojho zástupcu v poslaneckom grémiu NR SR i o peniaze na úhradu výdavkov poslaneckých klubov.

Poslanci národnej rady sa môžu združovať v poslaneckých kluboch, a to podľa príslušnosti k politickým stranám, politickým hnutiam alebo volebným koalíciám, za ktoré boli zvolení do národnej rady. Poslanec môže byť členom len jedného poslaneckého klubu. Na utvorenie poslaneckého klubu treba najmenej osem poslancov.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM