Správy Rôzne Cestovanie

Slováci a letné dovolenky: Miesto pre oddych si vyberáme s čoraz väčším predstihom

Dovolenkové zvyky Slovákov sa menia. Čoraz viac objavujú Slovensko a dovolenku si plánujú s väčším predstihom. Uviedol to pre TASR prezident Zväzu cestovného ruchu (ZCR) SR Marek Harbuľák.

Ilustračný obrázok k článku Slováci a letné dovolenky: Miesto pre oddych si vyberáme s čoraz väčším predstihom
5
Galéria
Zdroj: TASR

Slováci si podľa jeho slov už v súčasnosti plánujú s väčším časovým predstihom miesto pre oddych a dovolenku. „Tento trend je vidieť hlavne v top letnej i zimnej sezóne, kde sú ubytovacie kapacity niektorých hotelov a penziónov rezervované už mesiace vopred,“ priblížil prezident ZCR.

Zároveň podľa neho možno konštatovať, že Slováci stále viac objavujú Slovensko. „Pravdou je, že vďaka rastúcej výkonnosti ekonomiky a zvyšujúcim sa príjmom využíva čoraz viac Slovákov služby cestovného ruchu,“ poznamenal Harbuľák.

Na vývoj cestovného ruchu na Slovensku podľa neho vyplýva veľa faktorov. Mnohé z nich sa pritom nedajú ovplyvniť, na niektoré sa však dá priamo či nepriamo vplývať. Budúcnosť cestovného ruchu na Slovensku bude podľa Harbuľáka do veľkej miery závisieť od dvoch skutočností.

A síce, či budeme mať vytvorené také podmienky na podnikanie, aby sme vedeli zabezpečiť konkurencieschop­nosť našich služieb v porovnaní s inými európskymi krajinami, napríklad s našimi susednými. Druhou skutočnosťou je, či dokážeme prezentovať Slovensko ako zaujímavú dovolenkovú destináciu,“ uzavrel Harbuľák.

Foto: ilustračné

Letisko, dovolenka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM