Webnoviny - Svet

Slováci hľadali miesta nad Masalskisovou lapačkou

WEBNOVINY.SK

Richard Zedník, strelec druhého slovenského gólu do siete Lotyšska Foto: SITA/Tomáš BenedikovičVAN­COUVER 21. februára (WEBNOVINY) – Slovenskí hokejoví reprezentanti nenechali od úvodných minút sobotňajšieho duelu B-skupiny olympijského turnaja vo Vancouveri proti Lotyšsku (6:0) nikoho na pochybách, kto sa bude po záverečnej siréne tešiť z víťazstva. Slováci svoj výkon opäť postavili na kvalitnom brankárovi Jaroslavovi Halákovi, zodpovednej defenzíve, no najmä nápaditých útočných akciách všetkých ofenzívnych formácií. Kvalitný prejav Filcových zverencov rozhodne nezhadzuje fakt, že Lotyši mali v nohách náročný piatkový duel proti Česku (2:5), veď Slováci dokázali predtým necelých 24 hodín po stretnutí s ČR zdolať favorizované Rusko.

Slováci strelili v sobotňajšom zápase, ktorým uzavreli svoje účinkovanie v základnej fáze, jeden krajší gól ako druhý. Prvé tri presné zásahy zapadli presne do ľavého horného rohu nad lapačku brankára Masalskisa. Štvrtý pridal do prázdnej bránky Marián Hossa, potom sa zblízka nemýlil Handzuš a skóre uzavrel ďalšou nechytateľnou bombou Baranka.

„Hovorili sme si, že to treba dávať hore, pretože lotyšský brankár nie je až taký vysoký. Po prvom góle sme si len zopakovali, že by sme mali strieľať pod brvno, keďže jeho lapačka je predsa len o niečo slabšia. Potom tam padlo aj viac gólov, takže to bol dobrý recept,“ povedal po stretnutí útočník Michal Handzuš, autor jedného gólu. Aj podľa jeho názoru sa turnaj začína prakticky odznova. „Teraz je to o jednom zápase. Čo sa stalo, stalo sa, to už je v podstate jedno. Samozrejme, že body boli dôležité, aby sme mali dobrú východiskovú pozíciu. Predovšetkým sme sa však chceli zohrať a nájsť systém, ktorý by nám vyhovoval. Teraz už vieme, čo máme robiť, aby sme boli úspešní. Mohlo to byť trochu lepšie, určite sme mohli vyhrať aj s Čechmi, no urobili sme tam zopár chýb a oni nás potrestali,“ skonštatoval slovenský center.

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM