Lucia Lauková Správy

Slováci môžu získať štipendiá na štúdium v Rusku: Cestu uhradí ministerstvo

Ponúkané štúdium sa týka oblastí jadrovej energetiky a technológie, fyzikálno-technických vied a technológie a základného lekárstva v Ruskej federácii.

Ilustračný obrázok k článku Slováci môžu získať štipendiá na štúdium v Rusku: Cestu uhradí ministerstvo
Zdroj: TASR

Slováci sa môžu uchádzať o štipendium na štvorročné bakalárske, dvojročné magisterské a päťročné štúdium „špecialista“ (spojené bakalárske a magisterské štúdium) v oblastiach jadrovej energetiky a technológie, fyzikálno-technických vied a technológie a základného lekárstva v Ruskej federácii. Informoval o tom Michal Fedák z neziskovej organizácie Saia, ktorá administruje štipendiá.

„V prípade schválenia žiadosti o štipendium poskytuje ruská strana bezplatné štúdium a štipendium. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR poskytuje cestovné výdavky na jednu cestu na miesto pobytu a späť a príplatok ku štipendiu,“ priblížil Fedák.

Možnosť získať štipendium v Rusku vyplýva z Dohody medzi MŠVVaŠ SR a Ruskou federáciou o spolupráci v oblasti vzdelávania. Záujemcovia môžu žiadosti predkladať do stredy (20.6.) do 15.00 h. Bližšie informácie sú uvedené na webe neziskovej organizácie Saia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM