Anton Hrachovský Hokej

Slováci obhájili domáci triumf: Na Kaufland Cupe zdolali aj Rusov, FOTO

Slovenskí hokejisti zvíťazili v druhom zápase Kaufland Cupu nad Olympijským tímom Ruska 2:1 a obhájili vlaňajšie prvenstvo. O góly domáceho tímu sa postarali Marek Ďaloga a Michal Chovan, za ruský tím znížil v 3. tretine Sorkin.

Ilustračný obrázok k článku Slováci obhájili domáci triumf: Na Kaufland Cupe zdolali aj Rusov, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Rovnako ako v predošlom zápase s Bieloruskom, aj tentoraz mal Jakub Sukeľ už v prvom striedaní sľubnú gólovú príležitosť. Proti ruskému brankárovi Melničukovi skúsil efektné zakončenie s hokejkou medzi nohami, ale nebol úspešný. Slováci sa dočali v 10. minúte, keď Lamper posunul v útočnom pásme puk rozbehnutému Ďalogovi, ktorého nenápadná, ale pohotová strela prekvapila ruského brankára – 1:0. Domácich gól povzbudil, aktivitou si vybojovali presilovku, ktorá bola po vysokej hokejke v tvári Michala Chovana dvojnásobná. Strelu Čerešňáka zastavila žŕdka ruskej bránky, ale krátko na to práve Chovan po ideálnej prihrávke Marcinka spoza bránky namieril presne – 2:0. Hernú i gólovú prevahu slovenského tímu mohol v 19. minúte potvrdiť aj Pospíšil, ale po jeho úniku opäť zazvonila iba konštrukcia bránky.

V druhej tretine ubudlo zaujímavejších momentov i gólov. Ruský tím mal po fauloch Zuzina a Haščáka dve presilovky, ale domáci reprezentanti na čele s brankárom Rybárom zvládli oslabenia. Hostia sa viackrát usadili v obrannom pásme slovenského tímu, ich tlak vygradoval najmä v závere druhej časti. Rybár bol však pozorný aj pri šanci Obidina, ktorý sa natlačil do bezprostrednej blízkosti.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Slováci sa v tretej tretine snažili držať hru čo najďalej od Rybárovej bránky a snažili sa aj o ofenzívne výpady. V 53. minúte však nechali priveľa priestoru Dorofejovi, ktorého akciu dokončil Sorkin – 2:1. Hostia sa snažili vystupňovať tlak, Rybár sa musel mať na pozore, ale skóre sa už nezmenilo ani počas powerplay hostí.

Slovensko – Olympijský tím Ruska 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Góly: 10. Ďaloga (Lamper, Zigo), 13. Michal Chovan (Marcinko, Gernát) – 53. Sorkin (Dorofejev)

Rozhodovali: Baluška, Štefik – Gegáň, Kacej, vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3850 divákov.

Zostavy:

Slovensko:
Rybár – Graňák, Čerešňák, Gernát, Mart. Chovan, Rosandič, Štajnoch, Koch, Ďaloga – Mich. Chovan, Krištof, Haščák – J. Sukeľ, Marcinko, Zuzin – Pospíšil, Kollár, Rapáč – Paulovič, Zigo, Lamper

Olympijský tím Ruska:
Melničuk – Demidov, Miromanov, Šaripzianov, Pylenkov, Kudako, Chabarov, Jakovenko, Trišin – Slepec, Ivanov, Obidin – Talalujev, Kukštel, Morozov – Rtiščev, Sorkin, Dorofejev – Amirov, Šaškov, Grošev

Konečná tabuľka Kaufland Cupu 2020:

  1. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 6:4 6
  2. OH tím Ruska 2 1 0 0 1 2:2 3
  3. Bielorusko 2 0 0 0 2 3:5 0
Slováci po výhre nad Ruskom obhájili triumf na Kaufland cupe
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM