Zo Slovenska

Slováci počas pandémie čistia svoje okolie. Zapojte sa do výzvy aj vy!

Pobyt v prírode dobíja baterky. Niečo by sme jej ale mali na oplátku vrátiť. Keď sa budete najbližšie chystať na prechádzku, zoberte so sebou aj jedno obyčajné vrece.

Ilustračný obrázok k článku Slováci počas pandémie čistia svoje okolie. Zapojte sa do výzvy aj vy!
5
Galéria

Projekt Vezmi si ma! pri príležitosti svetového Dňa Zeme (22. 4.) vyzýva ľudí, aby vyčistili svoje okolie od odpadkov. Iniciátorom projektu je organizácia zodpovednosti výrobcov Envi-Pak. Informovala o tom Vladimíra Bunčáková zo spoločnosti Seesame.

Upracte v prírode

Envi-Pak vyzýva ľudí, aby počas prechádzky vonku pozbierali porozhadzované odpadky. Pripomína však, že človek by sa mal v momentálnej situácii vydať do prírody sám alebo len s členmi domácnosti. „Aj my sme sa však prispôsobili aktuálnej situácii, a preto momentálne vyzývame ľudí k tomu, aby si so sebou vzali len vrecia a rukavice a popri prechádzke v prírode zbierali aj pohodený odpad,“ hovorí riaditeľka pre marketing a komunikáciu zo spoločnosti Envi-Pak Katarína Kretter.

Cieľom projektu je podľa Kretter inšpirovať ľudí, aby neboli ľahostajní k voľne pohodenému odpadu, aby ho zdvihli a odhodili do správneho koša. „Prispieť k čistejšiemu prostrediu predsa môže každý z nás,“ podotkla.

Projekt Vezmi si ma! informuje o probléme voľne pohodeného odpadu a motivuje ľudí, aby sa k prírode začali správať zodpovedne, uviedla Kretter.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM