Krimi Zo Slovenska

Slováci si s USA vymenia informácie o sexuálnych trestných činoch na deťoch

Len druhá dohoda takéhoto druhu pre Spojené štáty americké prišla po rozhovoroch so slovenskou stranou.

Štátny tajomník pre medzinárodné záležitosti Ministerstva vnútornej bezpečnosti Spojených štátov amerických (DHS) Alan Bersin a generálna riaditeľka Kancelárie ministra vnútra Dušana Višňovská oficiálne podpísali 22. septembra Memorandum o vzájomnej výmene informácií o pohybe páchateľov odsúdených za sexuálne trestné činy spáchané na deťoch.

Zámerom Memoranda medzi DHS a Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky je vzájomné poskytovanie informácií o známych medzinárodných cestách jednotlivcov, ktorí boli v minulosti odsúdení za sexuálne trestné činy spáchané na deťoch.

PREČÍTAJTE SI: Terapeut údajne sexuálne zneužil neplnoleté dievča! Verzie prípadu sú podozrivé

Vzájomná podpora vlád

Informácie budú použité na účely výkonu trestov alebo vyšetrovania tých, ktorí boli odsúdení za sexuálnych trestných činov spáchaných na deťoch, rovnako ako aj pri rozhodovaní o povolení na vstup jednotlivca do príslušnej krajiny.

Toto je druhá dohoda svojho druhu, po podpise dohody s Veľkou Britániou v júni 2015. Dohoda berie na vedomie zámer vlád vzájomne si poskytovať podporu a osvedčené postupy za účelom boja proti sexuálnemu vykorisťovaniu detí v cestovnom ruchu ako súčasť úsilia jednotlivých krajín chrániť deti pred sexuálnym zneužívaním.

Výmena informácií o medzinárodnom pohybe páchateľov odsúdených za sexuálne trestné činy spáchané na deťoch je pre DHS prioritou.

PREČÍTAJTE SI: Rodičia detí z Čistého dňa prehovorili: Ide o politickú hru!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM