ELA Politika

Slováci stávkujú OSTOŠESŤ! Najvyššia stávka je na Korčoka, Matovič veľké šance NEMÁ

Slovensko už pozná kandidátov na prezidenta, najväčšími favoritmi sú Peter Pellegrini a Ivan Korčok. Expert prezradil viac o náladách stávkujúcich či aký najvyšší vklad bol prijatý.

Ilustračný obrázok k článku Slováci stávkujú OSTOŠESŤ! Najvyššia stávka je na Korčoka, Matovič veľké šance NEMÁ
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Slovákov politika láka a výnimkou nie sú ani aktuálne prezidentské voľby. „Už teraz evidujeme vysoký záujem a očakávame, že to bude podobné ako pri parlamentných voľbách,“ priblížil Tarek Yacoob z oddelenia bookmakingu vo Fortune.

Štyritisíc eur na triumf Korčoka

Spomedzi kandidátov sa vo Fortune zatiaľ suverénne najviac stávkuje na Petra Pellegriniho. „Bolo na neho uzavretých viacero vysokých stávok aj z Česka,“ potvrdil.

Doteraz najvyšší tiket však bol podaný na triumf Ivana Korčoka. „Jeden klient si stavil 4 000 eur s kurzom 2.50. Ak mu tip vyjde, prilepší si o 6 000 eur. Práve na Ivana Korčoka je pritom uzavreté väčšie množstvo štvorciferných stávok.“

Štvorciferné sumy prichádzali aj na Jána Kubiša, a to najmä v čase, keď sa ešte nehovorilo o kandidatúre Petra Pellegriniho. Ľudia zrejme predpokladali, že práve Ján Kubiš získa podporu strán Smer-SD a Hlas.

„Niektorí stávkujúci mu však výrazne verili aj v čase, keď už bola kandidatúra Pellegriniho pravdepodobná.“

Andrej Danko patrí medzi outsiderov

Jedným z kandidátov na prezidenta je aj Andrej Danko s kurzom 3 000. Ak by ste si naňho stavili tiket za 10 eur, vyhrať by ste mohli až 30-tisíc. Podľa bookmakerov je teda jeho víťazstvo veľmi nepravdepodobné.

„Predpokladáme, že Andrejovi Dankovi uškodila kauza so semaforom, no ani bez nej by sme mu výrazne väčšie šance nedávali. Dva nedávne relevantné prieskumy mu namerali 2 až 3 %,” zhodnotil Tarek Yacoob.

Andrej Danko podľa neho bojuje o podobného voliča ako Štefan Harabin, ktorému dávajú vyššie šance na úspech s kurzom 500.00. „Štefan Harabin je na sociálnych sieťach aktívnejší, obľúbenejší a jeho preferencie sú násobne vyššie.“

Stávky na Igora Matoviča

Expert Fortuny zároveň prezradil, že už pred parlamentnými voľbami prichádzali stávky na víťazstvo Igora Matoviča aj v boji o prezidentský pa­lác.

„Stávky na lídra hnutia Slovensko však ustali, keďže sa zdalo, že kandidovať nebude.“ Nakoniec sa Igor Matovič predsa len rozhodol inak, jeho šanca na výhru je však podľa kurzu 1 500 nižšia ako Štefana Harabina.

Najmenej stávok bolo prijatých na Krisztiána Forróa. „Predpokladáme však, že najneskôr do prvých debát a pri rozšírení našej stávkovej ponuky bude aj tento kandidát na tiketoch klientov častejšie ako niektorí menej známi kandidáti,“ uzatvára Tarek Yacoob.

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM