Webnoviny - Svet

Slováci už kompletní, priletel aj Handzuš

WEBNOVINY.SK

Michal Handzuš sa už vo Vancouveri pripojil k slovenskému mužstvu Foto: SITAVANCOUVER 16. februára (WEBNOVINY) – Slovenská hokejová reprezentácia pripravujúca sa na turnaj vo Vancouveri je v dejisku XXI. zimných olympijských hier už konečne kompletná. Ako posledný z 23-členného kádra hlavného trénera Jána Filca priletel popoludní do najväčšieho mesta provincie Britská Kolumbia center Los Angeles Kings Michal Handzuš. „Medzi mojimi pocitmi prevláda nadšenie a očakávanie. Pre mňa sú to v podstate prvé olympijské hry, keďže pred štyrmi rokmi som bol zranený. Tentoraz som na to ani veľmi nechcel myslieť, aby sa mi niečo nestalo. Teraz už môžem povedať – som rád, že som tu,“ vyhlásil v rozhovore pre agentúru SITA skúsený útočník, ktorý by mal patriť k hlavným ťahúňom slovenského výberu. Hoci pred štyrmi rokmi na ZOH 2006 Handzuš chýbal, nie je to podľa neho pred vancouverským turnajom motivácia navyše. „Myslím si, že by bola rovnaká aj za iných okolností, veď účasť na olympiáde je snom každého športovca. Na turnaj sa veľmi teším a verím, že si to užijeme na ľade a aj mimo neho,“ povedal 32-ročný Banskobystričan. Bývalý hráč St. Louis, Phoenixu, Philadelphie a Chicaga Handzuš očakáva vo Vancouveri skvelý hokejový turnaj. „Veľká vec je, že sa hrá na kanadsko-americkom klzisku. Hokej bude teda podobný NHL, čo bude podľa mňa zaujímavejšie aj pre divákov,“ povedal pre SITA držiteľ zlatej medaily z MS 2002 vo Švédsku a striebra zo šampionátu v roku 2000 v Rusku.
Tesne pred štartom olympijského hokejového turnaja trápia slovenský tím viaceré zranenia. Najmä v súvislosti s prvým duelom proti Česku a druhým zápasom proti Rusku sú otázne štarty Mariána Gáboríka, Miroslava Šatana a Mariána Hossu. „Zranenia patria k športu. Verím, že sa všetci chalani stihnú dať dokopy, no momentálne nepoznám ich situáciu. Určite však nie sme jediní, kto má problémy so zraneniami,“ dodal Michal Handzuš.

Prvý spoločný tréning kompletnej slovenskej mužskej hokejovej reprezentácie sa uskutoční v pondelok večer o 19.30 h miestneho času v hale Canada Hockey Place. Na ľade by sa mohol objaviť už aj útočník Pavol Demitra, ktorý je síce vo Vancouveri už dávnejšie, keďže hráva za miestny tím Canucks, no k tímu sa pripojil až v pondelok 15. februára. V stredu 17. februára čaká na „filcovcov“ prvý zápas v základnej B-skupine s odvekým rivalom Českom.
Slovenská hokejová reprezentácia na ZOH 2010 vo Vancouveri:
Brankári: Peter Budaj (Colorado Avalanche/NHL), Jaroslav Halák (Montreal Canadiens/NHL), Rastislav Staňa (Severstaľ Čerepovec/KHL).
Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Martin Štrbák (HK MVD/KHL), Zdeno Chára (Boston Bruins/NHL), Milan Jurčina (Columbus Blue Jackets/NHL), Andrej Meszároš (Tampa Bay Lightning/NHL), Andrej Sekera (Buffalo Sabres/NHL), Ľubomír Višňovský (Edmonton Oilers/NHL).
Útočníci: Ľuboš Bartečko (Färjestad BK/Švéd.), Branko Radivojevič, Martin Cibák (obaja Spartak Moskva/KHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Jozef Stümpel (Barys Astana/KHL), Richard Zedník (Lokomotiv Jaroslavľ/KHL), Žigmund Pálffy (HK 36 Skalica/SR), Pavol Demitra (Vancouver Canucks/NHL), Marián Gáborík (New York Rangers/NHL), Michal Handzuš (Los Angeles Kings/NHL), Marián Hossa (Chicago Blackhawks/NHL), Tomáš Kopecký (Chicago Blackhawks/NHL), Miroslav Šatan (Boston Bruins/NHL).

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM