Webnoviny - Svet

Slováci vstúpia do MS 2011 proti Slovincom

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Ľudovít Vaniher ZÜRICH/BRATISLAVA 17. augusta (WEBNOVINY) – Slovenskí hokejoví reprezentanti vstúpia do bojov na MS 2011, ktoré sa uskutočnia práve v SR, zápasom proti Slovincom v piatok 29. apríla o 20.15 h v Bratislave. Otváracím duelom šampionátu v metropole bude v rovnaký deň od 16.15 h – takisto v základnej A-skupine – súboj Nemecko – Rusko, súbežne sa v Košiciach uskutoční stretnutie Švajčiarsko – Francúzsko. V úvodný deň MS bude na východe aj zápas Bielorusko – Kanada (20.15 h). Slovenský tím odohrá svoje ďalšie duely v skupine v nedeľu 1. mája proti Nemcom a v utorok 3. mája takisto od 20.15 h s Rusmi (zhodne Bratislava).

Organizačný výbor MS 2011 a Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zverejnili rozpis 255 dní pred začiatkom majstrovstiev sveta. Celkovo sa bude na šampionáte hrať 56 duelov. V Košiciach sa uskutoční 24 zápasov, okrem bojov základných a osemfinálových kvalifikačných skupinách aj stretnutia o záchranu. Bratislava uvidí 32 duelov vrátane kompletného play-off. Predaj vstupeniek sa začne v septembri.

Model šampionátu sa oproti predchádzajúcim MS nezmenil. Z každej zo štyroch základných skupín sa tri najlepšie tímy kvalifikujú do tzv. osemfinálovej fázy, kde vytvoria dve šesťčlenné skupiny. Najlepší štyria z každej potom postúpia do štvrťfinále, kde sa už bude hrať vyraďovacím spôsobom. Organizátori sa snažili pri rozpise vyhnúť podobným prípadom, aký nastal v súvislosti s reprezentáciou SR na tohtoročných majstrovstvách sveta v Nemecku, keď ako druhý tím základnej skupiny nastúpila proti tretiemu Dánsku už necelých 18 hodín po svojom predchádzajúcom dueli v prvej fáze šampionátu. Dáni mali pritom k dispozícii na oddych o 24 hodín viac. Všetci účastníci kvalifikačných skupín budú hrať svoje posledné zápasy v nich v rovnaký deň a nikomu teda nevznikne výhoda voľna navyše pred štvrťfinále.

V programe šampionátu sú dva voľné dni. Prvý bude 10. mája pred štvrťfinále, keď sa tímy z košickej skupiny budú presúvať do Bratislavy. Druhý bude v sobotu 14. mája a kvarteto mužstiev teda bude mať rovnaké podmienky na prípravu na záverečné duely o medaily.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM