Technológie

Slováci vytvorili vlastnú chatovaciu aplikáciu: Časť príjmov investujú do životného prostredia

Už neraz sme sa presvedčili, že slovenských vývojárov neradno podceňovať. Aktuálne nás o tom presvedčili aj ľudia zo Záhoria, ktorí vytvorili vlastnú chatovaciu platformu.

Ilustračný obrázok k článku Slováci vytvorili vlastnú chatovaciu aplikáciu: Časť príjmov investujú do životného prostredia
Zdroj: TASR

Slovenskí vývojári zo Záhoria vytvorili vlastnú komunikačnú platformu podobnú WhatsAppu alebo Viberu. Keďže sa však podľa vlastných slov už v minulosti venovali pomoci životnému prostrediu, rozhodli sa polovicu príjmov z predaja čiastočnej alebo plnej verzie aplikácie investovať do projektov, ktoré ho pomáhajú chrániť.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

„Dnes spájame naše dva veľké sny. Už máme na stole projekty, ktoré podporíme z doteraz získaných finančných prostriedkov. Zatiaľ vyberáme z tých na ochranu lesov, zvierat a takisto aj z oblasti ochrany vodných zdrojov a čistenia čiernych skládok. Vnímame, že každý z nich je dôležitý, a preto by sme ho chceli podporiť. Jednotlivé projekty, ako aj výšku investícií budeme postupne zverejňovať,“ povedali Marek Mácha a Karol Bajus o využití financií.

Aplikácia SKG Messenger je dostupná od pondelka. Jej výhodou sú podľa autorov doplnkové funkcie, napríklad možnosť vytvoriť z fotografie vlastného smajlíka. Mácha a Bajus vyvíjajú aj ďalšie aplikácie, komunikačná platforma je však vlajkovou loďou ich projektu SKUNKAGA.

Aplikáciu si na Google Play môžete stiahnuť po kliknutí SEM!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM