Svet Správy Krimi

Slováka v Dánsku obvinili z útoku na snúbenca tamojšieho ministra: Poskytnú mu konzulárnu ochranu

V Dánsku obvinili Slováka z fyzického útoku na snúbenca tamojšieho ministra spravodlivosti Sörena Papeho Poulsena, informoval v stredu dánsky spravodajský portál The Local.

Ilustračný obrázok k článku Slováka v Dánsku obvinili z útoku na snúbenca tamojšieho ministra: Poskytnú mu konzulárnu ochranu
Zdroj: TASR

Informáciu o prípade zadržaného slovenského občana na území Dánska TASR vo štvrtok potvrdil riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Igor Skoček.

Slovenskú stranu podľa jeho slov dánska polícia kontaktovala v utorok 22. mája. „Zastupiteľský úrad SR v Kodani mu v tejto súvislosti poskytuje konzulárnu ochranu a je aj v kontakte s rodinou. O procese vyšetrovania nemáme z dánskej strany zatiaľ žiadne oficiálne informácie,“ dodal Skoček.

K incidentu došlo 17. mája v Kodani počas majstrovstiev sveta v hokeji.

Podľa portálu The Local 34-ročný Slovák partnera dánskeho ministra udrel päsťou a povedal, že nemá rád homosexuálov. Nijakí svedkovia však údajnú homofóbnu narážku nepotvrdili.

The Local ďalej uvádza, že voči Slovákovi bolo vo veci napadnutia vznesené obvinenie.

Kodanský mestský súd v stredu na základe žiadosti prokuratúry predĺžil dobu trvania predbežného zadržania Slováka do 13. júna. Súd obvinenie z trestného činu násilia voči nemenovanému Slovákovi ponechal, pričom obvinenie z trestného činu nenávisti stiahol.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM