Hokej

Slovan by mal ostať v KHL: Klub údajne získal nového investora

HC Slovan Bratislava by mal hrať naďalej v Kontinentálnej hokejovej lige. Predstavitelia klubu na pondelňajšom stretnutí s vedením mesta uviedli, že získali investora a najneskôr do konca júla v plnom rozsahu uhradia dlh.

Ilustračný obrázok k článku Slovan by mal ostať v KHL: Klub údajne získal nového investora
10
Galéria
Zdroj: TASR

„Dnes sa uskutočnilo stretnutie vedenia mesta so zástupcami HC Slovan. Primátor Matúš Vallo na stretnutí zopakoval, že mesto zotrváva na svojom stanovisku, a síce, že Slovan musí zaplatiť svoj dlh voči mestu, ak chce aj v budúcej sezóne pôsobiť na štadióne Ondreja Nepelu. Slovan na pondelňajšom stretnutí informoval vedenie mesta, že získal pre klub investora. Rovnako potvrdil, že pravdepodobne zotrváva v KHL a potvrdil aj to, že najneskôr do konca júla v plnom rozsahu uhradí dlh, či už za mládež Slovana, ale aj za mužov,“ uvádza sa v stanovisku hovorcu primátora hlavného mesta SR.

Dlhom hokejového klubu sa zaoberalo minulý rok aj predchádzajúce vedenie Bratislavy. Hokejový klub dlhoval hlavnému mestu za prenájom zimného štadióna v júni 2018 takmer 800 000 eur. Ku koncu januára 2018 dlhoval až 1,028 milióna eur, vo februári 2018 sa však klubu podarilo uhradiť 500 000 eur.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Nakoľko dlžník ani po viacnásobných upozorneniach neuhrádzal svoje záväzky, STaRZ pristúpil k vymáhaniu dlhu súdnou cestou. „Od februára 2018 do súčasnosti STaRZ predložil na súd celkovo štyri žaloby,“ informoval koncom februára Bubla.

Foto: ilustračné

HC Slovan Bratislava
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM