Správy Hokej

Slovan pomaly spláca dlžobu za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu

HC Slovan sa zaviazal, že do 14. februára zaplatí prevádzkovateľovi štadióna Správe telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta minimálne 500-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Slovan pomaly spláca dlžobu za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu
Zdroj: TASR

Hokejový klub HC Slovan Bratislava dlžil za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu v hlavnom meste ku koncu januára 1,028 milióna eur. Vyplýva to z výsledkov kontroly zimného štadióna útvarom mestského kontrolóra Bratislavy. HC Slovan sa zaviazal, že do 14. februára zaplatí prevádzkovateľovi štadióna Správe telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta minimálne 500-tisíc eur, podarilo sa mu to však až tento týždeň.

Splátkový kalendár

Z celkovej dlžnej sumy ku koncu januára bolo po lehote splatnosti 913 943 eur a v lehote splatnosti 114 540 eur. „Momentálna výška neuhradených pohľadávok je najvyššia za posledné obdobie, ale konštatujeme snahu zo strany HC Slovan Bratislava túto situáciu riešiť. Očakávame, že v najbližšej dobe nám bude podstatná časť dlhu uhradená, aby sa ten stav zlepšil. Zároveň nám bola prisľúbená lepšia finančná disciplína zo strany vedenia hokejového klubu,“ skonštatoval v stredu (21.2.) riaditeľ STaRZ-u Peter Vojtko.

Zároveň informoval, že sa HC Slovan nepodarilo do 14. februára poslať 500-tisíc eur, no tieto peniaze by podľa neho mohli prísť ešte tento týždeň. Mestský kontrolór Bratislavy Peter Šinály v piatok potvrdil, že 500-tisíc eur už prišlo na účet STARZ-u, čo má písomne potvrdené aj touto mestskou organizáciou. „Následne sa dohodneme na ďalšom splátkovom kalendári, respektíve akým tempom sa bude splácať zvyšok,“ priblížil Vojtko, čo bude nasledovať.

Platia penále

V správe o vykonanej kontrole sa uvádza, že v roku 2017 sa vývoj dlhu výrazne zhoršil a dlžník nebol schopný uhradiť dlh z predchádzajúcej sezóny 2016/2017 do začiatku sezóny 2017/2018. STaRZ začiatkom januára vyzval dlžníka, že ak dlh neuhradí, pristúpi k ochrane svojich práv súdnou cestou.

Generálny manažér HC Slovan Bratislava Patrik Ziman potvrdil, že mestskej organizácii bolo uhradených 500-tisíc eur. „Naďalej pracujeme na tom, aby sme svoj dlh postupne konsolidovali aj napriek tomu, že každý rok nás výška penále za neskôr uhradené faktúry dostáva do nepriaznivej situácie,“ skonštatoval. Klub STaRZ-u podľa kontrolnej správy koncom januára napísal, že sa bude snažiť o lepšiu platobnú disciplínu, ktorá snáď dá do budúcnosti základ na rokovania s mestským zastupiteľstvom o cene prenájmu zimného štadióna.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM