Hokej

Slovan uhradil dlh za prenájom štadióna: Mesto potvrdilo prevod peňazí

Hokejový Slovan Bratislava uhradil svoj dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Potvrdila to aj samotná radnica.

Ilustračný obrázok k článku Slovan uhradil dlh za prenájom štadióna: Mesto potvrdilo prevod peňazí
5
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Bratislava už dostalo peniaze, ktorými mal v stredu (26. 6.) hokejový klub HC Slovan Bratislava uhradiť svoj viac ako miliónový dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu. TASR to potvrdil hovorca mesta Peter Bubla.

„Riaditeľ mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy (STaRZ) potvrdil, že tieto finančné prostriedky boli vo štvrtok skutočne pripísané na účet STaRZ,“ spresnil hovorca. Informáciu o tom, že HC Slovan uhradil svoje záväzky voči STaRZ, dostal magistrát v stredu podvečer.

Hlavné mesto žiadalo od hokejového klubu do 30. júna uhradenie všetkých záväzkov, ak chce aj do budúcnosti využívať priestory Zimného štadióna Ondreja Nepelu. „Keďže tieto peniaze boli vo štvrtok pripísané na účet, mesto je pripravené rokovať o nových podmienkach nájmu v kontexte zmeneného využívania štadiónu, keďže Slovan už nebude hrať KHL. Určite súčasťou rokovania musia byť aj garancie HC Slovan, aby sa takáto situácia do budúcnosti už neopakovala. Nové podmienky nájmu na konci dňa musia schváliť poslanci mestského zastupiteľstva,“ povedal pre TASR Bubla.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

HC Slovan Bratislava na svojom webe informoval, že odoslal v stredu na účet hlavného mesta platby za užívanie bratislavského Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Klub poukázal na účet mesta sumu v celkovej výške 1,196 milióna eur. Táto suma má pozostávať z istiny, úrokov z omeškania a zmluvných pokút. „Zaplatením svojho záväzku HC Slovan Bratislava splnil podmienku mesta na začatie dialógu s predstaviteľmi samosprávy hlavného mesta, ako bolo prisľúbené, vo veci nastavenia nových a reálnych podmienok využívania Zimného štadióna Ondreja Nepelu detskými a mládežníckymi kategóriami klubu, ako aj A-mužstvom,“ uvádza hcslovan.sk.

HC Slovan Bratislava dlhoval za nájomné, služby spojené s nájmom, zmluvné pokuty a úroky z omeškania mestskej organizácii STaRZ, ktorá pristúpila k vymáhaniu dlhu aj súdnou cestou. Primátora Bratislavy Matúša Valla požiadalo v máji mestské zastupiteľstvo, aby rokoval o vypovedaní všetkých nájomných zmlúv s HC Slovan, ak do konca júna nedôjde k splateniu všetkých dlhov voči mestu.

Zároveň ho požiadali, aby rokoval s HC Slovan – mládež o splatení dlhu vo výške 135 916 eur do konca augusta a aj o tom, aby táto časť klubu realizovala platby za prenájom ľadových plôch vopred.

Vallo koncom mája pre TASR uviedol, že ak HC Slovan Bratislava nezaplatí hlavnému mestu svoj dlh za prenájom zimného štadióna, 1. júla s ním mesto vypovie zmluvu. Ako podotkol, samospráva nebude ustupovať, no v prípade mládeže Slovana si vie predstaviť istú dohodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM