Webnoviny - Svet

Slovenky prvýkrát na ľade Canada Hockey Place

WEBNOVINY.SK

Canada Hockey Place Foto: SITA/Tomáš BenedikovičVAN­COUVER 12. februára (WEBNOVINY) – Slovenské hokejové reprezentantky si v piatok dopoludnia miestneho času, len pár hodín pred oficiálnym slávnostným otvorením XXI. zimných olympijských hier, vyskúšali ľad v hale Canada Hockey Place. Takmer 19-tisícový domovský stánok tímu zámorskej NHL Vancouver Canucks bude v sobotu 13. februára od 17.00 h (už v nedeľu 14. 2. o 2.00 h SEČ) svedkom ich úvodného vystúpenia na olympijskom turnaji proti domácej Kanade. Zostávajúce duely A-skupiny proti Švédsku a Švajčiarsku odohrajú Slovenky v menšej hale UBC Thunderbird Arena, v ktorej trénovali od svojho príchodu až do štvrtka.

Hlavný tréner ženskej reprezentácie SR Miroslav Karafiát mal v piatok predpoludním k dispozícii kompletný káder, teda tri brankárky a 18 korčuliarok. On sám však nemohol tréning dokoučovať do konca, keďže sa musel zúčastniť na trénerskom mítingu pred začiatkom ženského olympijského hokejového turnaja. Zastúpili ho jeho dvaja asistenti Peter Gápa a Stanislav Kubuš.

Na slovenských hokejistkách bolo od úvodu tréningovej jednotky vidieť veľké sústredenie a koncentráciu. V závere pri rôznych herných cvičeniach sa už ich tváre často, predovšetkým po vydarenej akcii či peknom góle, rozjasnili a roztiahli do úsmevov. „Všetky sa veľmi tešíme na zajtrajší zápas, ktorý bude naším prvým na olympiáde. Myslím si, že stres sa zatiať ešte nedostavil, možno príde neskôr. Dnes nás ešte čaká slávnostné otvorenie hier a potom sa už budeme koncentrovať len na duel s Kanadou. Dáme do toho všetko a uvidíme, ako to dopadne,“ povedala po tréningu pre agentúru SITA brankárska opora slovenského výberu Zuzana Tomčíková. Dvadsaťjedenročná legionárka z amerického univerzitného tímu v Beavers sa musí pripraviť na poriadne rušný sobotňajší podvečer. „Ja mám radšej veľa striel. Páči sa mi, keď mám stále čo robiť, je to pre mňa lepšie, ako keby som tam mala len stáť a pozerať sa na hru. Takže ja osobne sa na zápas s Kanadou nesmierne teším,“ dodala Zuzana Tomčíková.

SITA – od vyslaného redaktora Miroslava Antola

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM