Krimi

FOTO: Slovenská pošta upozorňuje na PODVODNÚ súťaž. Žiadnych 10-tisíc eur NEVYHRÁTE!

Slovenská pošta upozorňuje na podvodnú súťaž v mene pošty.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Slovenská pošta upozorňuje na PODVODNÚ súťaž. Žiadnych 10-tisíc eur NEVYHRÁTE!
3
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Táto falošná súťaž nabáda účastníkov zapojiť sa do prieskumu s tým, že môžu vyhrať až 10-tisíc eur. Ide však o podvod, pošta preto nabáda ľudí k ostražitosti a vyzýva ich dôkladne si preveriť, odkiaľ je e-mail zaslaný. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Slovenská pošta zaznamenala už približne 30 rôznych typov podvodných e-mailov, ktoré „sa tvária“ ako od pošty. Adresáta vyzývajú k úhrade platieb za doručenie zásielky, k zmene doručenia či uloženia zásielky a v ostatnom čase aj na zaplatenie colných poplatkov.

Dorčáková zdôraznila, že pošta nikdy nežiada úhradu žiadnych poplatkov prostredníctvom e-mailov alebo SMS, a to ani za colné konanie či daň z pridanej hodnoty (DPH).

„Klient za zásielku zaplatí buď pri objednávaní tovaru, alebo pri prevzatí zásielky na pošte, kuriérovi alebo v BalíkoBoxe. Rovnako je to aj pri platbe colných poplatkov a DPH – klient ich hradí pri prevzatí zásielky,“ ozrejmila hovorkyňa.

Pošta preto vyzýva občanov, aby si dôsledne preverili, odkiaľ je e-mail odoslaný. „Pochybná adresa phishingových e-mailov totiž jasne napovedá, že ide o podvod,“ podotkla Dorčáková. Klienti môžu nájsť ukážky podvodných e-mailov a SMS aj na webovej stránke Slovenskej pošty.

Pozrite si v galérii, ako vyzerajú falošné e-maile v mene Slovenskej pošty.

Neprehliadnite aj:

Slovenská pošta - email falošnej súťaže
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM