Svet Správy Krimi

Slovenskí policajti sa v Chorvátsku činili: Počas leta pomohli v 285 prípadoch

Slovenskí policajti v Chorvátsku pomohli počas letných prázdnin turistom v 285 prípadoch. Okrem Slovákov sa na nich obracali aj turisti z Česka, Poľska, Maďarska, Nemecka a ďalších krajín.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí policajti sa v Chorvátsku činili: Počas leta pomohli v 285 prípadoch
Zdroj: TASR

„Policajti v mnohých prípadoch tlmočili chorvátskym policajtom potrebné vyjadrenia turistov. Pomáhali aj pri tragických situáciách, ako bolo úmrtie ôsmich Slovákov, tiež boli aktívni pri pátraní po slovenských občanoch,“ priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Častým dôvodom pomoci bola aj strata alebo krádež dokladov.

Muži zákona turistom pomohli aj pri platení pokút za dopravné priestupky, odtiahnutí motorových vozidiel alebo dopravných nehodách. Takúto pomoc však Slováci tento rok potrebovali menej. „Presné čísla dopravnej nehodovosti počas leta v Chorvátku ešte nie sú k dispozícii, možno ale konštatovať, že Slováci boli účastníkmi dopravných nehôd v Chorvátsku v menšom počte ako v predchádzajúcom roku a aj následky dopravných nehôd sú priaznivejšie,“ uviedla Baloghová.

Prezídium hodnotí projekt pozitívne. „Počet prípadov pomoci turistom svedčí o skutočnosti, že hliadky slovenskej polície v Chorvátsku si vybudovali silnú dôveru našich turistov pri riešení problémov a krízových situácií nielen na Jadranskom pobreží, ale aj vo vnútrozemí Chorvátska,“ konštatovala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM