Lucia Lauková Zo Slovenska

Slovensko čaká EXTRÉMNE mrazivá noc: Teploty môže klesnúť na - 21°C

Pred nami je poriadne mrazivá noc. Pre niektoré okresy je vydaná výstraha 2. stupňa. Kde prituhne najviac?

Ilustračný obrázok k článku Slovensko čaká EXTRÉMNE mrazivá noc: Teploty môže klesnúť na - 21°C
Zdroj: TASR/František Iván

Počas nadchádzajúcej noci, z nedele na pondelok, bude na Slovensku mimoriadne chladno. „Teploty na Slovensku poklesnú na –6 až –12 °C, no v dolinách a v údoliach sa teploty dostanú k –20 °C a v typicky mrazivých dolinách pôjdu teploty aj pod –20 °C,“ píše iMeteo.sk. Na nízke teploty upozorňujú aj meteorológovia SHMÚ, ktorí vydali výstrahu pre viaceré okresy.

Najnižšie klesnú teploty v okresoch Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad a Kežmarok, pre ktoré platí výstraha 2. stupňa. V daných regiónoch môžu teploty v noci klesnúť na –20 až –21 °C.

Prečítajte si tiež

Mrazivo bude aj v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Martin, Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Revúca, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica, Levoča, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa a Bardejov, v ktorých sa očakáva pokles teplôt na –15 až –20 °C.

„Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ pripomína SHMÚ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM