ELA Správy Rôzne

Slovensko čaká teplotný ŠOK: Už o pár hodín sa počasie prudko zmení, kde NASNEŽÍ?

Jeden výrazný skok v teplotách už máme za sebou, no ďalší je doslova za našimi bránami a dorazí už nasledujúcu noc.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko čaká teplotný ŠOK: Už o pár hodín sa počasie prudko zmení, kde NASNEŽÍ?
Zdroj: TASR/AP

Na našom území sa dnes teploty dostali na výrazne vysoké hodnoty, ktoré v polovici januára nie sú bežné, no pred nami je návrat do teplotného normálu a o tento návrat sa postará výrazný teplotný šok, informuje iMeteo.sk.

Oteplenie, ktoré dnes prišlo a výrazne začalo topiť sneh aj na horách sa už nasledujúce hodiny zastaví a počasie bude zasa zimné. Pozorovať sme to mohli aj dnes na teplotách v Európe. Zatiaľ čo u nás bolo až nad +6 °C, tak v Maďarsku, či v Čechách už mrzlo.

Blíži sa k nám sneženie

Zatiaľ čo včera komplikoval dopravu nielen u nás, ale prakticky v celej strednej Európe mrznúci dážď, tak počas dnešného dňa je to sneženie. Sneh od nočných hodín komplikuje situáciu na cestách v Nemecku a problémy sa teraz objavujú aj v Česku.

„Zrážky dorazia vo večerných hodinách aj na naše územie a okolo 19:00 treba počítať na severe krajiny so snežením, predovšetkým v Žilinskom kraji,“ dodáva iMeteo.

Netreba sa však obávať. U nás nespôsobí sneženie také výrazné komplikácie ako v Nemecku a v susednom Česku, keďže intenzita sneženia bude postupne klesať. Podľa aktuálnych dát by mohlo na severe, najmä v oblasti Žiliny a Kysúc napadnúť do 5 cm čerstvého snehu.

Výrazne sa zasa ochladí

Čo však pocítime na celom našom území je veľmi výrazné ochladenie a teplotný šok tak bude pomerne zásadný. Po dnešných kladných teplotách bude zajtra takmer na celom území opäť počas celého dňa mrznúť. Len na západe a juhu sa môžu teploty dostať slabo nad nulu.

V porovnaní s dnešným dňom by mali byť zajtrajšie teploty o 1 až 5 °C, no na severe dokonca aj o 9 °C nižšie.

Ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM