Rastislav Búgel Zo Slovenska

Slovensko sa ponorilo do SMÚTKU: Odišla Gizka, ktorá počas života pomohla stovkám žien

Slovensko oplakáva výnimočnú ženu. Zomrela Gizka, ktorá svoj život zasvätila pomoci iným ženám.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko sa ponorilo do SMÚTKU: Odišla Gizka, ktorá počas života pomohla stovkám žien
Zdroj: Pexels.com

Liga proti rakovine na sociálnej sieti priniesla smutnú správu. Zomrela žena, ktorá pomáhala iným.

Jedinečný projekt

Jedným z projektov Ligy proti rakovine je aj Vystrihaj sa Slovensko. Ide o aktivitu, do ktorej sa zapájajú ľudia z celej krajiny. Nechávajú sa ostrihať a svoje vlasy darujú na výrobu parochní, ktoré slúžia ženám trpiacim rakovinou, ktoré počas chemoterapie prídu o vlasy. Parochne poskytujú onkologickým pacientom úplne bezplatne.

Roky pomoci iným

„Ďakujú vám v nebi, aj my o poschodia nižšie milá naša Gizka. Stovky žien, ktoré vďaka Vám zvládli svoje onkologické ochorenie statočnejšie, dnes stoja v pomyselnom rade na záverečné "ďakujem“. Za 8 rokov intenzívnej spolupráce na našom projekte Vystrihaj sa Slovensko sa k nim pripájame a navždy spomíname. Šikovné ruky našej jedinečnej vlásenkárky Gizky už nedopletú vlasaté čiapky," uviedla Liga proti rakovine.

Nenahraditeľné ruky

Momentálne je výroba parochní pozastavená, avšak projekt Vystrihaj sa Slovensko pokračuje ďalej. Projekt informoval, že z odkupu vlasov, ktoré ľudia posielajú, sa budú nakupovať parochne z umelých, ako aj živých vlasov.

„Vlásenkárstvo je remeslo, ktoré postupne zaniká. Gizka bola jedna z mála, ktorá svojou precíznosťou, dôslednou prácou a obrovským srdcom uľahčovala pacientomm zvládať svoje ochorenie aspoň o kúsok ľahšie. Milá naša Gizka, budete nám chýbať, vaše zlaté ručičky sú nenahraditeľné. Odpočívajte v pokoji,“ píše Vystrihaj sa Slovensko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

ĎAKUJÚ VÁM V NEBI, AJ MY O POSCHODIA NIŽŠIE, MILÁ NAŠA GIZKA..🕊 Stovky žien, ktoré vďaka Vám zvládli svoje onkologické...

Posted by Vystrihaj sa Slovensko on Thursday, March 21, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM