Svet o Slovensku

Slovensko vo svete: TOP 5 tém, ktoré si všimli v zahraničí

Každý pracovný deň prinášame našim čitateľom rubriku Svet o Slovensku. Domáca dianie si všímajú aj zahraničné médiá. Ktoré články a témy mali ohlas?

Ilustračný obrázok k článku Slovensko vo svete: TOP 5 tém, ktoré si všimli v zahraničí
5
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Fico do basy?!

Britské pohoršenie vyvolal rozhovor Roberta Fica O SLOVENSKU: Takúto nakladačku Fico ešte nedostal! Vraj patrí do basy pre denník Financial Times. Otvorene v ňom vyhlásil, že Európska únia sa postará, aby bol Brexit pre Britov čo najbolestivejší. Cieľom by malo byť ukázať európskej verejnosti, že odchádzať z EÚ sa nevypláca. Tým pichol do osieho hniezda. Článok mal silný ohlas u našich čitateľov, na sociálnej sieti má takmer 14-tisíc lajkov.

Miláčik Putin

Obraz Slovenska ako krajiny, ktorá hrdinsky vzdoruje zlému Západu v otázke vzťahov s Moskvou a snaží sa presadiť zrušenie európskych sankcií uvalených na Rusko pre agresiu na východnej Ukrajine a anektovanie Krymu. Toto presne zapadá do politiky prokremeľských mé­dií.

Šialení fanúšikovia

Brutálni slovenskí hooligans sa vyhrážajú, že Britov odrovnajú. Tak znie titulok článku britského denníka Dailystar.com.uk. Podtatranskí chuligáni v ňom majú povesť mimoriadne agresívnych a ozbrojených fanúšikov, s ktorými sa neradno zahrávať. Denník dokonca premenoval základnú B skupinu na ”skupinu smrti” a tvrdí, že anglickí fanúšikovia to môžu mať naozaj ťažké.

Rómska svadba

Takú drahú svadbu si doprajú naozaj len tí najbohatší. Treba však povedať, že väčšinou ju zorganizujú s väčším vkusom. Michalovskí Rómovia sa úplne odviazali – nevesta mala zlaté šaty, korunku, hostia hodovali štyri dni a vzduchom lietali stoeurovky akoby to boli konfety. Taká paráda zaujala aj zahraničnú tlač. Francúzsky denník Le Matin opisuje rómsku veselicu ako nevkusnú zábavu.

Superman spod Tatier

Keď Felip Hritz podišiel k stolu, nikto neočakával žiadny veľký výkon. Turnaj v pretláčaní rukou sa konal v americkej provincii Little Egg Harbor Township v Mystic Islands Casino a ako píše portál The Sandpaper, výkon mladého Slováka bol skutočne mystický. Všetkým doslova padli sánky, keď Hritz v ten večer nenašiel premožiteľa, aj keď s ním zápasili chlapi ťažší o 45 kg.

Slovensko vo svete: TOP 5 tém, ktoré si všimli v zahraničí
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM