Správy Zo Slovenska

Slovensko zakazuje vývoz tovaru potrebného na boj proti koronavírusu

Zo Slovenska sa po novom nesmú vyvážať dezinfekčné prostriedky, lieh, osobné ochranné prostriedky ani umelé pľúcne ventilácie.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko zakazuje vývoz tovaru potrebného na boj proti koronavírusu
10
Galéria
Zdroj: TASR

Slovensko zakázalo vývoz tovarov, ktoré sú potrebné na boj proti nákaze novým koronavírusom. Ide dezinfekčné prostriedky, lieh, osobné ochranné prostriedky a umelé pľúcne ventilácie.

Vyplýva to z nariadenia na vykonanie opatrenia hospodárskej mobilizácie predloženého ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), ktoré vo štvrtok schválila vláda.

Zákaz vývozu

„Cieľom predloženého návrhu nariadenia je zabezpečiť realizáciu potrebného opatrenia hospodárskej mobilizácie na riešenie krízovej situácie spôsobenej šírením nového koronavírusu v SR,“ uviedlo ministerstvo hospodárstva v predkladacej správe k schválenému materiálu.

Zo Slovenska sa tak nesmú vyvážať antibakteriálne mydlá, gély a dezinfekčné prostriedky, potravinársky alebo denaturovaný lieh či zariadenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Zákaz sa vzťahuje aj na ochranné okuliare a clony, ochranné štíty na tvár, prostriedky na ochranu nosovej a ústnej dutiny, ochranné odevy a rukavice. Nariadenie nadobudne účinnosť dňom vyhlásenia a vývoz týchto tovarov môže povoliť v mimoriadnych prípadoch vláda.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM