Aktualizované Správy Zo Slovenska

Slovensko ZALIALA voda: ZAPLAVUJE dediny a mestá. Na Orave sú extrémne zrážky, VIDEO

Situácia s intenzívnymi zrážkami, ktoré v uplynulých hodinách zasiahli Oravu, sa naďalej zhoršuje. Jedna z riek už dosiahla tretí stupeň povodňovej aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko ZALIALA voda: ZAPLAVUJE dediny a mestá. Na Orave sú extrémne zrážky, VIDEO
7
Galéria

Oravu už niekoľko hodín sužuje mimoriadne nepriaznivé počasie. V oblasti výdatne prší, čo má za následok vzostup vodných hladín.

Silné búrky

Situácii nepomohli ani búrky, ktoré sa v nedeľu popoludní regiónom prehnali. Už nielen Trstená, ale aj ďalšie obce hlásia záplavy, ide napr. o obec Oravice, informuje iMeteo.sk.

Potok Oravica už o 17:45 hodine dosiahol tretí stupeň povodňovej aktivity. Okrem toho stúpa aj hladina Studeného potoka.

Obidve rieky tečú zo Západných Tatier. Práve tam intenzívne a výdatne prší.

Krízový štáb mesta Trstená (okres Tvrdošín) vyhlásil v nedeľu večer tretí stupeň povodňovej aktivity na Vlčom potoku na sídlisku Západ. Mesto o tom informovalo na svojej stránke na sociálnej sieti.

Zaplavené ulice

Vlčí potok sa v dôsledku silného dažďa vylial z koryta a zaplavil ulicu. Mesto začalo so záchrannými prácami v súčinnosti s ostatnými záchrannými zložkami.

„Pretože nie je predpoveď počasia priaznivá, vyzývame obyvateľov najmä v okolí vodných tokov na zabezpečenie majetku a domov pred prípadnou povodňou,“ zdôraznila samospráva. Vodné toky v meste bude samospráva počas celej noci monitorovať.

Aktualizované 20:39 Cesta tretej triedy medzi Zubercom a Oravicami – časťou mesta Tvrdošín zostala v nedeľu večer neprejazdná. Vozovku zaplavila voda. Informovala o tom na sociálnej sieti žilinská krajská polícia.

Zdroj: YouTube.com
Objektívom: Stav na cestách po búrke na diaľnici i ďalších lokalitách východu
7
Galéria

Po zasadaní Krízového štábu mestá Trstená bol o 17.00 hod. vyhlásený III. stupeň pôvodňovej aktivity na vodnom toku Vlčí...

Posted by Mesto Trstená on Sunday, August 21, 2022
Zdroj: TASR/iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM