Webnoviny - Svet

Slovensko získalo významný post

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 20. mája (WBN/PR) – Prezidenta Slovenskej atlantickej komisie a bývalého slovenského veľvyslanca v USA Rastislava Káčera na dnešnom valnom zhromaždení Asociácie atlantickej zmluvy (ATA) v Bruseli jednohlasne zvolili za svojho viceprezidenta.

Asociácia atlantickej zmluvy je prestížna medzinárodná mimovládna organizácia, ktorá už viac ako päťdesiat rokov spája organizácie z členských krajín NATO a jeho partnerov. Cieľom asociácie je motivovať politických lídrov, akademikov a diplomatov k diskusii a podpore hodnôt, ktoré Severoatlantická aliancia zastáva.

„Zvolenie slovenského predstaviteľa za viceprezidenta v rámci siete európskych, severoamerických a ázijských atlantických klubov predstavuje dôstojné ocenenie práce tímu Slovenskej atlantickej komisie za posledné roky, ako aj prejav dôvery, ktorú do slovenskej mimovládnej organizácie a Slovenska medzinárodná bezpečnostná komunita vkladá“, povedal bezprostredne po úspešnej nominácii veľvyslanec Káčer.

Jeho kandidatúru podporil prezident Parlamentného zhromaždenia NATO a poslanec nemeckého parlamentu Karl Lamers, ktorý vysoko ocenil úlohu a aktivity Slovenskej atlantickej komisie a označil ju za jednu z najaktívnejších a najvplyvnejších členov v rámci celého združenia.

„Rastislav Káčer ako štátny tajomník rezortu obrany a neskôr veľvyslanec SR v Spojených štátoch zohral inštrumentálnu úlohu v prístupových rokovaniach Slovenska do NATO, a preto si zaslúži našu plnú dôveru“, poznamenala v tejto súvislosti Frances Burwell, viceprezidentka Atlantickej rady USA, jedného z najvýznamnejších amerických think-tankov.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM