Zlatica Gregorová Futbal

Slovenský unikát: Vzniká spoločná futbalová liga, spojila dva kraje

Okres Galanta a okres Šaľa sú samostatné celky, ktoré združujú obce a mestá podľa príslušného územia. Kedysi si pomáhali si a nažívali spoločne. Teraz na ich území vzniká unikátny projekt.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský unikát: Vzniká spoločná futbalová liga, spojila dva kraje
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem spoločenských podujatí sa obyvatelia oboch blízko seba položených okresov stretávali aj na športových zápoleniach. Neskôr sa situácia zmenila a dnes opäť prichádza zvrat.

Sen sa stáva skutočnosťou

O ten sa postaral, v dobrom zmysle slova, šaliansky primátor Jozef Belický. Myšlienka spojiť galantský a šaliansky okres v obľúbenom športe mu neschádzala z mysle. Napadlo mu totiž vytvorenie spoločnej futbalovej ligy, s hráčmi šalianskeho aj galantského okresu. A sen sa stal realitou. Keďže v tomto prípade ide o spojenie obcí Šale aj Galanty, primátor mesta Šaľa Jozef Belický sa stretol s predsedom Oblastného futbalového zväzu Nitra – Štefanom Kormanom a na rokovanie si prizval aj predsedu Oblastného futbalového zväzu Galanta, Ervina Kissa. Všetci kompetentní, ktorí k nápadu mali čo povedať, si sadli za spoločný stôl a dohodli sa na vytvorení tejto spoločnej ligy.

Obnovia rivalitu

"Je to projekt, ktorý rozbehol primátor Šale Jozef Belický a my dnes finišujeme k jeho realizácii. Smerujeme do histórie, to tu ešte naozaj nebolo, aby mali dva susedné zväzy z rozdielnych krajov spoločnú súťaž. Spojili sme sa pre futbal, aby sme zachránili futbal na tejto úrovni,“ povedal na Aktíve ObFZ Galanta, nitriansky predseda Štefan Korman. „Fantastická myšlienka! Galantsko-šalianska siedma liga je v prospech všetkých, veľmi sa tešíme, že sa po 21 rokoch obnoví stará rivalita,“ radostne pritakal predseda ObFZ Galanta Ervín Kiss, zverejnil ObFZ Nitra na svojom webe.

Šestnásť futbalových mužstiev

Podľa zverejnených informácií, novovytvorená futbalová liga bude pozostávať z ôsmich šalianskych a ôsmich galantských mužstiev. A kto bude súčasťou Galantsko – šalianskej siedmej ligy? Betonáris Šaľa, Kráľov Brod, Topoľnica, Gáň, Veľké Úľany, Hody, Veľký Grob, Jánovce, H. Saliby B, resp. Tešedíkovo, Selice, Veča, Žihárec, Trnovec, Diakovce a Dlhá n/V.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM